Sanacija

Šefic na Koroško na individualne pogovore z lastniki objektov

A.S./STA
15. 1. 2024, 06.35
Posodobljeno: 15. 1. 2024, 06.37
Deli članek:

Sodelavci službe vlade za obnovo po poplavah in plazovih na čelu z vodjo službe Boštjanom Šeficem se bodo danes mudili na Koroškem, kjer začenjajo individualne pogovore z lastniki objektov, ki so predvideni za morebitno odstranitev. Na seznamu vladne službe je trenutno 348 objektov, od tega 16 na Koroškem. Šefic si bo ogledal tudi Nužijev plaz.

Sašo Švigelj
Vodja službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic.

Vladna služba je pred tednom dni objavila seznam evidentiranih objektov, ki so predvideni za odstranitev zaradi posledic avgustovske ujme oz. ogroženosti. Seznam zajema 23 občin, največ objektov pa je za odstranitev predvidenih v občini Braslovče, in sicer 137.

Na vladni službi poudarjajo, da se bo seznam še dopolnjeval oz. spreminjal, ter da so prve informacije, predvideni postopek in časovnico vsem lastnikom objektov na tem seznamu prek klica že podali iz klicnega centra 114.

Namen individualnih pogovorov, s katerimi začenjajo danes na Koroškem in jih bodo konec tedna nadaljevali v savinjski regiji, je lastnikom objektov podati vse razpoložljive informacije ter tudi pridobiti podatke o njihovih razmišljanjih in izzivih.

Šefic si bo danes na Koroškem v spremstvu župana občine Mežica Marka Mazeja ogledal tudi Nužijev plaz, ki povzroča precej nevšečnosti na državni cesti Prevalje-Mežica, obiskal pa bo tudi Črno na Koroškem, kjer se bo srečal z županjo Romano Lesjak. Po pogovorih je popoldne v Črni predvidena tudi izjava za medije.