Kot sardine

Foto: Groza na Obrežju, tako jih je tihotapec 21 strpal v kombi

S.R.
8. 1. 2024, 13.03
Posodobljeno: 8. 1. 2024, 13.06
Deli članek:

V zaprtem prostoru brez oken in prezračevanja se je gnetlo 21 migrantov, ki so stali drug ob drugem, premikati pa se niso mogli.

PU Novo mesto
Gruzijec je tihotapil 21 tujcev.

V soboto dopoldne se je na mejni prehod Obrežje pripeljal kombi Ford Transit z madžarskimi registrskimi oznakami. Za volanom je sedel 39-letni državljan Gruzije, v tovoren delu pa so se kot sardine gnetli migranti brez urejenega statusa. Kar 21 njih, in sicer 17 državljanov Sirije in štirje državljani Kitajske.

PU Novo mesto
Gruzijec je tihotapil 21 tujcev.

»Tujci so stali nagneteni v zaprtem tovornem delu vozila, v prostoru brez oken in prezračevanja, dolgem 285 cm, širokem 170 cm in visokem 166 cm,« je navedla tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik Rangus, ki je dodala, da se v zaprtem prostoru niso mogli gibati ter so bili izpostavljeni »nevarnosti za življenje in zdravje.«

Policisi so Gruzijca aretirali, kombi pa zasegli. 39-letnik je s kazensko ovadbo že stopil pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njega odredil pripor. Državljani Sirije in državljani Kitajske so v postopku izrazili namero za mednarodno zaščito, pristali so v azilnem domu.

PU Novo mesto
Gruzijec je tihotapil 21 tujcev.