Nič sumljivega

Ob avtocesti našli truplo ruskega novinarja Ribina

R.T.
8. 1. 2024, 11.15
Posodobljeno: 8. 1. 2024, 11.15
Deli članek:

Ruski preiskovalci so glede smrti ruskega novinarja Aleksandra Ribina navedli, da nič ne kaže, da bi bil žrtev kaznivega dejanja.

Telegram
Aleksander Ribin

V mestu Šahti v ruski regiji Rostov so 6. januarja ob robu avtoceste našli mrtvega ruskega novinarja Aleksandra Ribina, poroča ruski spletni medij Rabkor, za katerega je Ribin pogosto pisal. Vest o Ribinovi smrti so za Rabkor potrdili njegova mama in prijatelji, pri čemer vzrok smrti zaenkrat še ni znan, a glede na prve informacije naj ne bi bil žrtev kaznivega dejanja.

40-letni Ribin je bil novinar, etnograf, bloger in politični komentator, ki je sodeloval s različnimi ruskimi publikacijami. Od začetka ruske invazije na Ukrajino je za prokremeljske medije pogosto poročal z okupiranih regij Lugansk in Doneck. V zadnjih dnevih pred novim letom se je mudil v Mariupolju, ki so ga Rusi zavzeli maja 2022. Od tam je poročal o domnevni korupciji oblasti in sumljivih poslih v gradbenem sektorju.

Preiskovalci ruskega preiskovalnega odbora so že navedli, da na njegovem truplu ni bilo znakov nasilja in da zaenkrat ne kaže, da bi bila v njegovo smrt vpletena kakšna tretja oseba. Potrdili so sicer, da bo več znanega po opravljeni forenzični preiskavi.