Dvojni umor in samomor

Zvonimir v samih spodnjicah lovil Marijo po dvorišču, preden jo je ustrelil

J.V.
31. 12. 2023, 09.15
Posodobljeno: 31. 12. 2023, 13.03
Deli članek:

Na dan prihajajo nekatere podrobnosti družinske drame, ki se je prejšnji petek po najbolj črnem scenariju odvijala v Veliki Gorici na Hrvaškem.

Facebook
Zvonimir Drvodelić

Po tem ko je prejšnji petek v Veliki Gorici 64-letni upokojeni mehanik Zvonimir Drvodelić umoril 64-letno ženo Marijo, mamo Veroniko, potem pa je roko dvignil še nadse, na dan prihajajo nekatere podrobnosti morije, ki pretresa Hrvaško.

Po poročanju Jutranjega lista je Drvodelić, oblečen le v spodnje perilo, s puško v roki lovil ženo po dvorišču. Ko se mu je skrila na stranišče bližnje cvetličarne, je streljal skozi zaprta vrata in jo ubil. Potem je v domači hiši ustrelil 84-letno mamo in si z istim orožjem sodil sam. Policijo so poklicali lastniki cvetličarne, ob prihodu patrulje na kraj je bil strelec že mrtev.

Čeprav policija in center za socialno delo nista nikoli posredovala v tej družini, je med zakoncema po pisanju Jutranjega lista pogosto prihajalo do prepirov. Pokojna Marija se je včasih v pogovorih s sosedi, ki so jo spraševali o razmerju z možem, izogibala odgovoru ali pa je odgovarjala: "Ni dobro".