Divja jaga

Filmski lov na Primorskem: 18-letnika ustavila šele zobata past

S.R.
23. 12. 2023, 10.58
Posodobljeno: 23. 12. 2023, 11.02
Deli članek:

Primorski policisti so bili včeraj na divji jagi. Lovili so voznika osebnega vozila, ki se je požvižgal na ukaze policistov.

Marko Vavpotič
Policijski stinger.

Kot so pojasnili novogoriški policisti, so jih o nevarnem vozniku, ki med Postojno in Razdrtim ni želel ustaviti, ob približno 15.30 uri obvestili koprski kolegi. Voznik je ob tem v Hraščah obvozil stinger (sredstvo za prisilno ustavljanje vozil) in nato divjo vožnjo nadaljeval po stari državni cesti čez Rebernice v smeri Vipave. Na kraj so zato vse razpoložljive patrulje poslali tudi na PU Nova Gorica.

Norcu so bili posledično za petami tako koprski kot novogoriški policisti, pri čemer so večkrat uporabili stinger, saj je »ves čas vozil predrzno in brezobzirno na relaciji Postojna – Podnanos in s tem povzročil nevarnost za življenje ostalih udeležencev v prometu,« so pojasnili na PU Nova Gorica. Ko je voznik končno nasedel na zobato past, je iz vozila pobegnil, a so ga hitro ujeli v neposredni bližini. Izkazalo se je, da gre za 18-letnega državljana Moldavije, ki so ga aretirali. Ugotovili so še, da se v vozilu nahaja tudi šest državljanov Bangladeša, pri čemer se je eden od njih med divjo vožnjo poškodoval. Oskrbeli so ga v bolnišnici, a z njim ni nič hujšega. Državljani Bangladeša so zaprosili za mednarodno zaščito, s čimer so si prislužili namestitev v azilnem domu. Državljana Moldavije bodo kazensko ovadili, zaradi česar ga čaka zaslišanje pri dežurnemu preiskovalnemu sodniku.