Pogrešana dvoletnica

Mali Melissi so na sled prišli policijski psi, sled jih je vodila do ledene reke

R.T.
19. 12. 2023, 10.33
Posodobljeno: 19. 12. 2023, 12.58
Deli članek:

V Nemčiji se je danes nadaljevalo iskanje komaj dve leti stare deklice, ki je v nedeljo popoldne izginila iz domače hiše. Nesrečno malčico so potapljači našli mrtvo v reki.

Freiwillige Feuerwehr Bingen
Vse kaže, da je pogrešana dvoletnica padla v mrzlo reko.
»Ne znam si predstavljati, da bi ob teh temperaturah pod lediščem še lahko obstajalo kaj upanja,« je včeraj po poročanju časnika Berliner Zeitung dejal župan Bingna Jochen Fetzer, ki je dejal še, da je dogodek pretresel celotno skupnost, saj gre za majhen kraj, kjer se, čeprav družina tukaj živi šele en leto, med seboj vsi poznajo.

Poročali smo že o obsežni iskalni akciji za dvoletno deklico v nemškem kraju Bingen v zvezni deželi Baden-Württemberg. Dvoletna Melissa, oblečena zgolj v pižamo, naj bi dom zapustila v nedeljo popoldne, in sicer v trenutkih, ko nanjo ni pazil nihče. Ker je zaradi nizkih temperatur štela vsaka minuta, se je na območje nemudoma zgrnilo veliko število reševalcev, gasilcev, policistov in tudi prostovoljcev, a so bili vsi napori zaman. Prispeli so tudi potapljači, saj v bližini družinske hiše teče reka Lauchert, policisti pa so si pomagali s psi sledniki, droni in helikopterjem. Minila je noč, nato je minil še naslednji dan, a deklice še vedno ni bilo na spregled.

Sled vodi do reke

Kot danes poročajo nemški mediji, so policisti medtem preiskali tudi hišo, pri čemer po navedbah tiskovnega predstavnika policije Christiana Sugga »niso našli nobenih sledi nasilja.« Že včeraj so se preiskavi pridružili kriminalisti, ki iščejo morebitne očividce, ki bi lahko postregli s kakršno koli uporabno informacijo. Je pa policija medtem potrdila slabe vesti, da so namreč deklici prišli na sled smrčki policijskih psov, ta sled pa da vodi do reke Lauchert. To so tudi danes prečesavali potapljači. Nekaj pred 12. uro so potapljači sporočili slabo novico. Našli so trupelce malčice, poroča Bild. Policisti so potrdili, da gre za pogrešano Melisso.