Obsežna iskalna akcija

Foto: Več sto policistov, reševalcev in gasilcev išče pogrešano dvoletno dete

R.T.
18. 12. 2023, 09.18
Posodobljeno: 18. 12. 2023, 11.57
Deli članek:

Ozadje izginotja dvoletne deklice zaenkrat ostaja neznano. Iskalna akcija se je začela včeraj popoldne, do danes je še niso našli.

Freiwillige Feuerwehr Bingen
Iskalna akcija na območju nemškega kraja Bingen.

V kraju Bingen v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg se je včeraj zvečer začela obsežna iskalna akcija za vsega dve leti staro deklico. Na teren je nemudoma krenilo skoraj 200 policistov, gasilcev in reševalcev. Kot je namreč opozoril tiskovni predstavnik policije, zaradi nizkih temperatur šteje vsaka minuta. Še bolj problematično je dejstvo, da v bližini družinske hiše, iz katere je izginila, teče potok Lauchert. Na kraj so tako prispeli tudi potapljači, pristojni pa si pri iskanju, ki ga je močno oteževala tudi gosta megla, pomagajo tudi s psi sledniki in helikopterjem.

Freiwillige Feuerwehr Bingen
Iskalna akcija na območju nemškega kraja Bingen.

Vsi napori so bili zaman, pristojni pa so ob približno polnoči večino ljudi poslali domov in iskalno akcijo nadaljevali v precej okrnjeni zasedbi. »Storili smo vse, kar je v človeški moči,« je dejal tiskovni predstavnik lokalnih policistov Joachim Pfänder. Iskalna akcija se nadaljuje danes.

Samo ozadje izginotja deklice zaenkrat ostaja neznano, saj je policija z informacijami zelo skopa. Po zadnjih informacijah naj bi deklica dom zapustila nekje med 16. in 17. uro, in sicer v trenutkih, ko nanjo ni pazil nihče. Domnevno je bila oblečena zgolj v pižamo.

Freiwillige Feuerwehr Bingen
Iskalna akcija na območju nemškega kraja Bingen.