Turingija

Foto: Iz ledene reke reševali »močno pijano« 14-letnico

R.T.
18. 12. 2023, 07.10
Posodobljeno: 18. 12. 2023, 07.13
Deli članek:

V kraju Heinersdorf v nemški zvezni deželi Turingija se je v noči na soboto odvila drama, v kateri je osrednjo vlogo odigralo 14-letno dekle. Reševalo jo je skoraj 60 reševalcev.

Freiwillige Feuerwehr Pressig
Dekle je v reko na srečo padlo na mestu, kjer tok ni bil premočan.

Močno pijana 14-letnica je tam ponoči nekako padla čez nasip in se skotalila v ledeno reko Tettau, ki je zaradi taljenja ledu močno narasla. Na srečo se tam ni nahajala sama. Ob njej je bila prijateljica, ki ji je poskušala pomagati, a je v reko zgrmela tudi sama. Prijateljica se je nato nekako le uspela rešiti in na pomoč poklicati starše. Slednji so o dogajanju obvestili pristojne službe.

Kot poroča nemški tabloid Bild, je bilo reševanje zaradi strme in ne preveč čvrste brežine zelo težavno, zato so na pomoč poklicali še gorske reševalce. »Imela je veliko srečo,« je dejal eden od gasilcev, ki je pojasnil, da je 14-letnica pristala v delu reke, kjer je bila voda nekoliko bolj mirna. Če bi končala tam, kjer je tok močnejši, ji ne bi bilo pomoči. Mladenko so uspeli izvleči in so jo nemudoma prepeljali v bolnišnico. V reševanju je sodelovalo kar 59 gasilcev in gorskih rešvalcev. Policisti so tujo krivdo že izključili, a so potrdili, da je bilo dekle »močno pijano.«