Zagorela hiša

V Šmarjeških Toplicah odjeknila eksplozija, odpeljali so dve osebi

S.R.
19. 12. 2023, 08.21
Posodobljeno: 19. 12. 2023, 08.21
Deli članek:

Policisti vse okoliščine včerajšnje nesreče v Šmarjeških Toplicah še preiskujejo. Dve osebi sta pristali v Splošni bolnišnici Novo mesto, a sta na srečo utrpeli lažje poškodbe.

Marko Vavpotič
Fotografija je simbolična.

V Šmarjeških Toplicah je včeraj malo po 18. uri v hiši eksplodirala plinska jeklenka, zaradi česar je prišlo do požara. Na kraju so posredovali gasilci PGD Šmarjeta, Bela Cerkev, Orešje in Zbure, v nesreči pa sta se poškodovali dve osebi, je že včeraj poročala uprava za zaščito in reševanje.

Kot so danes pojasnili pri PU Novo mesto, sta osebi, stari 45 in 76 let, utrpeli lažje poškodbe. Prepeljali so ju v novomeško bolnišnico. Po prvih ugotovitvah policistov in kriminalistov je 76-letni moški izvajal popravilo in pri delu uporabljal plinsko jeklenko z gorilnikom. Zaradi dotrajanosti cevi, ki je povezovala jeklenko in gorilnik, je prišlo do eksplozije in požara, v katerem je nastalo za približno 50.000 evrov škode. Policisti vse okoliščine še preiskujejo, o ugotovitvah pa bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.