Dolgotrajna intervencija

Požar na štajerski avtocesti pogoltnil sedem avtomobilov, prvo zagorelo električno vozilo

S.R.
15. 12. 2023, 08.46
Posodobljeno: 15. 12. 2023, 09.00
Deli članek:

Znanih je nekaj več informacij o včerajšnji drami, ki je za dlje časa ohromila štajersko avtocesto. Zagorelo je na tovornjaku, ki je prevažal osebna vozila.

Dars
Domnevno je najprej zagorelo električno vozilo.

Poročali smo že, da je včeraj zvečer štajersko avtocesto ohromilo goreče tovorno vozilo. Posledično je bila avtocesta med priključkoma Celje center in Celje zahod/Lopata v smeri Ljubljane v celoti zaprta do nočnih ur, pri čemer se je voznikom svetovala uporaba vzporednih regionalnih in lokalnih cest.

Kot so ponoči pojasnili pri Darsu, je zagorelo na tovornem vozilu, ki je prevažalo osebna vozila. In sicer so zagoreli avtomobili na tovornjaku, med katerimi se je nahajalo električno vozilo. Pri Darsu so voznike prosili za »razumevanje in strpnost,« saj da intervencijske službe delajo »vse, kar je v njihovi moči, da bi promet po avtocesti znova varno stekel v čim krajšem možnem času.«

Medtem je uprava za zaščito in reševanje poročala, da je na priklopniku tovornega vozila zagorelo električno vozilo. Po njihovih navedbah so na kraju posredovali gasilci PGE Celje, PGD Ostrožno in Ljubečna, ki so območje zavarovali in požar pogasili. V požaru je bilo po njihovih navedbah v celoti uničenih sedem osebnih vozil. Še dve vozili sta utrpeli poškodbe, poškodovano je tudi tovorno vozilo. Da je do požara prišlo, ko je med vožnjo po avtocesti zagorelo eno izmed naloženih električnih vozil, so zdaj potrdili tudi celjski policisti. Vzrok požara še preiskujejo, a zaenkrat vse kaže na tehnično napako na električnem avtomobilu.