Avtomehanična delavnica

V eksploziji v Varaždinu poškodovan 46-letni delavec in 15-letni dijak

D.K.
6. 12. 2023, 20.49
Posodobljeno: 6. 12. 2023, 20.49
Deli članek:

Varaždinska policija je sporočila podrobnosti v zvezi z eksplozijo, v kateri sta bili poškodovani dve osebi.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kot so v sporočilu za javnost navedli policisti, se je nesreča zgodila okoli 13:35 v eni od tamkajšnjih avtomehaničnih delavnic, pri čemer sta bila poškodovana dva delavca, 46-letnik in 15-letni pripravnik, ki je bil takrat na praksi.

Kot je bilo ugotovljeno s preiskavo, ki so jo opravili policisti v sodelovanju z inšpektorji za protipožarno, protieksplozijsko in orožno varnost Območnega urada civilne zaščite Varaždin ter inšpektorjem za varstvo pri delu, je do nesreče prišlo tako, da je med odstranjevanjem multiventila rezervoarja za LPG plin na vozilu, ki je bilo dvignjeno na dvigalu v delavnici, na neznan način prišlo do puščanja in uhajanja plina iz rezervoarja.

Zaradi navedenega je nastala vnetljiva zmes plina in zraka, ki se je zaradi delovanja peči na kurilno olje, ki se je nahajala v bližini, aktivirala, so pojasnili policisti. Ob vžigu zmesi je v bližini zadnje leve pnevmatike vozila zagorela plastika, ki jo je 50-letni lastnik pogasil z gasilnim aparatom.

Ob vžigu mešanice sta se poškodovala 46-letni delavec in 15-letni pripravnik, ki sta bila takrat v delavnici. Oba sta utrpela opekline in bila odpeljana v Splošno bolnišnico Varaždin. Stopnja poškodb še ni znana.

Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin tega dogodka.