Sodba je pravnomočna

Ker Marko ni pokosil trave na svojem dvorišču, mora plačati globo

D.K.
6. 12. 2023, 18.52
Posodobljeno: 6. 12. 2023, 21.40
Deli članek:

29-letni Marko je bil spoznan za krivega in obsojen, ker ni pokosil trave na svojem dvorišču okoli domače hiše.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Komunalno redarstvo je Marku izdalo globo, na katero je vložil ugovor, zaradi česar je prišlo do sodnega postopka. Po sodbi je Marko kriv, ker kot lastnik nepremičnine v mestu Nova Gradiška na Hrvaškem ni poskrbel, da bi bilo dvorišče urejeno, kar predstavlja kršitev odloka o komunalnem redu omenjenega mesta.

Sodišče je kot veljavne dokaze sprejelo tri fotografije dvorišča kot tudi slike, ki jih je priložil Marko v svojem ugovoru, še posebej fotografije dvorišča z dne 13. junija letos, kjer je razvidno, da je res zaraščeno z visoko travo.

Sodnica upoštevala olajševalne okoliščine 

Kot olajševalno okoliščino je sodišče upoštevalo, da 29-letnik še ni bil kaznovan za prekrške ter da je priložil slike dvorišča z dne 26. junija, kjer je razvidno, da je trava vzdrževana in pokošena, ter da je letos zaradi obilnega dežja prišlo do povečane rasti.

Poleg tega je sodnica navedla, da je Marko v Nemčiji in plačuje košnjo pred družinsko hišo, vendar trava letos ni bila pokošena, čeprav je košnjo plačal nekomu, kar pomeni, da sicer skrbi za vzdrževanje dvorišča v Novi Gradiški. Kljub vsemu pa mora Marko plačati 40 evrov kazni in 13,28 evra stroškov prekrškovnega postopka. Sodba je pravnomočna, pritožba nanjo ni možna.