Ognjena drama

Video: Tik pred hišno preiskavo eksplodirala hiša osumljenca

J.V.
5. 12. 2023, 18.39
Posodobljeno: 5. 12. 2023, 18.58
Deli članek:

V predmestju ameriške prestolnice Washingon D.C. je včeraj zvečer tik pred hišno preiskavo policije eksplodirala hiša osumljenca.

X/BNO News
Peklenski prizori.

Incident se je okoli 20.30 ure zgodil v soseski Bluemont v okrožju Arlington. Kot so po dogodku sporočili iz policije, so bili na kraj poklicani ob 16.45 uri zaradi prejema obvestila o streljanju. Izkazalo se je, da je osumljeni iz notranjosti hiše streljal s signalno pištolo, vendar pri tem ni povzročal škode, niti se ni ustavil ob prihodu patrulje, poroča National Public Radio (NPR).

Policisti so z moškim poskušali vzpostaviti stik preko megafona in telefona, vendar se ni odzival, zato so pridobili nalog za hišno preiskavo. Tik pred izvršbo naloga, je moški pričel streljati, domnevno s pravim orožjem, kmalu zatem je odjeknila silovita eksplozija, v kateri sicer nihče ni bil resneje poškodvan, razen strelca, ki dogajanja najbrž ni preživel. V hiši naj bi bil v kritičnem trenutku sam, njegovo truplo še iščejo. Vzrok eksplozije še ni znan.

Profimedia
Pristojni vse okoliščine dogajanja še preiskujejo.

Kathleen Boyce, ki živi v soseski, je za NPR povedala, da je dogajanje ob zvokih siren opazovala skozi vrzel na sosedovem dvorišču. Udar je povzročil nekaj škode tudi na njenem ometu. "Tukaj živim že več kot 20 let. Ves čas hodim tam mimo. Kar malo strašljivo je pomisliti, kaj vse se dogaja v teh hišah," je povedala. Alex Wilson, ki živi čez cesto od hiše, ki jo je razneslo, pa je za NPR dejal, da je moški, ki je tam živel, deloval samotar: živel je sam, redko je zapuščal posestvo, okna pa zakrival s folijo, da nihče ni mogel niti pokukati v notranjost.