Slabo plačan

Z vodko prepiti šofer trčil v traktor in "vzel" življenje 22-letnici

R.T.
14. 11. 2023, 13.59
Posodobljeno: 14. 11. 2023, 16.24
Deli članek:

Tovornjakar Fjodor S. iz Belorusije se je zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom znašel na sodni klopi sodišča v nemškem Augsburgu.

Facebook
Hannah S.

»Očitno je, da sem kriv. To je grozno. Vem, da ni izgovora za moje dejanje. Tega nisem nameraval, zelo mi je žal,« se je 58-letni Fjodor pokesal pred sodnikom. Kaj je zagrešil tako hudega? 7. junija se je prehitro podal na službeno pot iz Bissingena do Warnhofna. Bil je še pijan. »Prejšnji večer in ponoči smo veliko spili. Vodko Gorbačov. Potem pa je prišel klic, da moram na pot. Spil sem veliko kave, vzel tablete za znižanje pritiska in proti bolečinam v trebuhu in se odpravil na pot,« je postavljal v kontekst usodno napako, ki je sledila.

Skratka, Fjodor je pil do treh zjutraj, ob pol desetih pa je bil za volanom svojega tovornjaka. Ne spomni se, kaj je sledilo. Katastrofa. S tovornjakom je trčil v desno stran traktorja, ki je stal v koloni. Traktor, ki ga je vozila 22-letna kmetica Hannah S. je odneslo s ceste v jarek. Voznica je umrla na kraju nesreče. Fjodor se je zavedel dogajanja šele, ko je stopil iz kabine. Potreboval je pomoč psihologov. Napihal je 2,24 promila.

Oče pokojne je dejal, da je bila Hannah polna življenja, rada je delala na kmetiji, še posebej se je posvečala kravam, je dejal po poročanju Bilda. Vozniku je odpustil, krivdo za njegovo pijančevanje vidi v »suženjskih« pogojih dela. »To so posledice slabe plače (800 evrov) in težkega dela – prekomerno pitje alkohola,« je dejal oče.

Sodišče je Fjodorja obsodilo na tri leta in šest mesecev zaporne kazni. Obsojeni je kazen sprejel brez ugovora in se še enkrat opravičil staršem 22-letnice. Mati pokojne mu je ob odhodu iz dvorane dala roko. Fjodor jo je s solzami v očeh sprejel.