Foto in video

V »super megli« trčilo več kot 160 vozil, število mrtvih se je povečalo na osem

R.T.
25. 10. 2023, 07.55
Posodobljeno: 25. 10. 2023, 07.55
Deli članek:

V hudi prometni nesreči pri New Orleansu, verižnem trčenju, v katerem je bilo udeleženih 158 vozil, je umrlo najmanj osem oseb. Številni so poškodovani.

Louisiana State Police
Posledice verižnega trčenja so odstranjevali še celoten torek. Do noči je bila avtocesta še vedno zaprta.

V ponedeljek se je na avtocesti v mestu St John the Baptist Parish, ki je del metropolitanskega območja New Orleansa v ameriški zvezni državi Louisiana, odvila smrtonosna nesreča. Po navedbah policije je umrlo najmanj osem ljudi. Pristojni so sprva poročali o 25 poškodovanih, a se je do včerajšnjega večera ta številka povzpela na 63. Nekateri med njimi so še vedno v kritičnem stanju, zato bi se lahko število smrtnih žrtev še povečalo. Policisti so potrdili tudi, da je nesreči botrovala huda megla, svoje pa je prispevalo tudi več požarov na tamkajšnjem močvirju. Ti so dodatno prispevali k zmanjšanju vidljivosti.

Zaradi kombinacije megle, vlage in dima od požarov so po navedbah meteorologov nastale »popolne« razmere za katastrofo, saj je območje prekrila gosta, tako imenovana »super megla.« V verižnem trčenju, pravzaprav več zaporednih nesrečah vzdolž tega odseka avtoceste, je bilo po zadnjih podatkih udeleženih kar 168 vozil. Nekatera med njimi so zagorela, pri čemer so morali gasilci s kraja hitro odstraniti cisterno z »nevarno snovjo,« sicer bi lahko bile posledice še precej hujše.