Težave s smetmi

Foto: Med potjo previla dojenčka, umazane plenice odvrgla pri vodnjaku

D.K.
25. 10. 2023, 07.55
Posodobljeno: 25. 10. 2023, 08.01
Deli članek:

Nekateri ljudje so, kot kaže, res pravi "packi". Med njimi tudi gospa, ki je pred dnevi umazane plenice odvrgla kar ob cesti.

Granični prijelaz Maljevac
Odvržene plenice

Domačini, ki živijo ob cesti, ki vodi od mejnega prehoda Maljevac proti Vojniću, se pritožujejo nad velikimi količinami smeti ob cestišču in se ob tem sprašujejo, ali ti isti posamezniki na takšen način odlagajo smeti tudi po svojih domovih.

Kot poroča portal GP Maljevac, je primerov odvrženih smeti v naravi in ob cesti vedno več. Težave s smetmi, ki jih vozniki odvržejo med vožnjo, domačine pestijo že več let. Zadnje mesece pa je, kot opozarjajo, stanje nevzdržno. Vsak konec vikenda se ob cestišču po vsej dolžini na raznih postajališčih proti ali od meje znajdejo kupi raznih smeti, je za Gpmaljevac.com povedal domačin.

Previla dojenčka, plenice odvrgla v naravo

In eden od takšnih primerov se je zgodil ravno pred dnevi, ko je, kot navaja omenjen portal, prijazna "dama iz EU" ustavila z vozilom na poti do meje, previla dojenčka, plenice pa odvrgla pri vodnjaku. Ob tem so jo pri portalu pozvali, da če bere njihovo objavo, naj se vrne nazaj na kraj dogodka in nesnago počisti.