Poplave

Foto: Meteorna voda zalivala objekte, plaz zaprl cesto

D.K.
25. 10. 2023, 06.39
Posodobljeno: 25. 10. 2023, 10.43
Deli članek:

Oktobrsko deževje je tudi včeraj povzročalo težave po Sloveniji. Na delu so bili številni gasilci.

Gasilska Enota Kobarid
Gasilci so posredovali na več lokacijah

Okoli 19.00 je v Čezsoči na območju Občine Bovec meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Bovec so prečrpali vodo in s protipoplavnimi vrečami zaščitili hišo.

Okoli 20.30 so gasilci PGD Bovec odhiteli na pomoč v naselje Mala vas, kjer so izpod mostu očistili naplavine, drevje in vejevje.

Težave tudi v Kobaridu

Zaradi zemeljskega plazu je bila pred mejnim prehodom Robič zaprta cesta Robič - Staro selo – Kobarid.

Nekaj pred 21.00 je v naselju Staro Selo na območju Kobarida meteorna voda zalivala pritlične prostore gostinskega objekta. Gasilci PGD Kobarid so prečrpali meteorno vodo in preusmerili tok vode s protipoplavnimi vrečami.

Na montažni stanovanjski hiši v Trnovem ob Soči, ki je bila kar dodobra poškodovana ob zadnjem vetrolomu, pa so gasilci poskrbeli za dodatno zaščito.

Ob 21.30 je na Gregorčičevi ulici v Kobaridu meteorna voda vdrla skozi streho na stanovanjsko-poslovnem objektu. Gasilci PGD Kobarid so streho prekrili s ponjavo.

Gasilska Enota Kobarid
Gasilci so posredovali na več lokacijah

Okoli 21.00 je na območju Občine Kobarid, v naselju Vrsno, meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Kobarid so iz objekta prečrpali meteorno vodo in očistili zamašen propust.

V občini Kanal ob Soči je bila zjutraj krajši čas zaprta cesta Kanal - Lig zaradi zemeljskega nanosa in večje drevesne korenine, a so pristojne službe cestnega podjetja skupaj z domačimi gasilci zadevo že uredili.

Gasilci posredovali na območju Kranja

Nekaj pred 23.00 so v naselju Rakovica gasilci GARS Kranj in PGD Besnica s poplavnimi vrečami preusmerili vodo.

V Metliki odstranili podrto drevo

Nekaj po 4.00 je v bližini naselja Geršiči, v Občini Metlika, drevo padlo na železniško progo. Drevo so odstranili gasilci PGD Dobravice.

Največ padavin zabeležili na severozahodu države

Največ padavin je do včeraj zvečer, do 20. ure, padlo na severozahodu države, in sicer v Posočju. Na Kaninu, v Bovcu in Predelu, kjer so v dvanajstih urah izmerili vsaj 150 l/m^2 padavin.