Avstrijska Štajerska

V bližini Lipnice krvav zaključek spora med očetom in sinom

R.T.
11. 10. 2023, 13.09
Posodobljeno: 11. 10. 2023, 13.16
Deli članek:

V hiši v bližini Lipnice na avstrijskem Štajerskem so v torek zvečer našli trupli.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nekaj po 19. uri so policisti prejeli klic. Moški je bil gostobeseden, med banalnostmi pa je navrgel, da je ravnokar zabodel svojega očeta. Še preden bi ga policsiti povprašali, je odložil, poroča Krone Zeitung.

Lokacijo klica so hitro izsledili. Policisti so se odpeljali do hiše v mestu Wagna. Že na zelenici pred hišo so našli mrtvega moškega, ob njem je ležala puška. Izkazalo se je, da gre za 38-letnega klicatelja. Vstopili so še v hišo in v kuhinji v pritličju v mlaki krvi našli še drugega moškega, 80-letnika, klicateljovega očeta. Ko so pregledali še zgornje nadstropje, so tam našli 48-letno žensko, partnerko pokojnega 38-letnika. Presenetili so jo, domnevno sploh ni vedela, kaj se je zgodilo, ko pa so ji povedali, je doživela šok in potrebovala pomoč psihološko prvo pomoč.

38-letnik, ki je najverjetneje umoril očeta, je popoldne na Facebooku objavil zapis, v katerem je očeta označil za lažnivca in tirana, ki je postal še bolj neznosen po lanski ženini smrti. Za svoje dejanje se je ženi že vnaprej opravičil.