Neučakan

72-letnik srknil vodko, sedel za volan in mislil, da je bila na semaforju zelena

R.T.
25. 9. 2023, 21.31
Posodobljeno: 25. 9. 2023, 21.41
Deli članek:

72-letnik, ki živi na Dunaju, je na sodišču obljubil, da ne bo več vozil avtomobila. Kaj je storil?

Profimedia
Fotografija je simbolična

9. marca se je upokojenec, ki po poročanju Kronezeitunga izhaja iz nemške družine aristokratov, odpeljal do trgovine, kjer je nameraval kupiti žemlje. V špeceriji je res kupil žemljice, a ga je zamikala tudi vodka. V mislih se je že videl, kako jo srka, ampak lepo doma, po malici, nikakor na prazen želodec. Marčevsko sonce je naredilo svoje. Steklenica mu je pomežiknila in že jo je nagnil, ko je bil še na poti do avta iz trgovine. »Priznam, idiot, kakršen sem, nisem mogel počakati, da bi prišel domov,« je po poročanju Krone Zeitunga na sodišču na Dunaju.

72-letnik je okrepljen vodko sedel za volan in kmalu povzročil prometno nesrečo. »Avtomobilske luči so me zaslepile, prepričan sem bil, da je na semaforju zelena,« je slabotno dejal v svoj bran. Pa je bila rdeča. Na prehodu za pešce je zbil 33-letnico, ki je v rokah držala torti, ki jih je prejela za rojstni dan. Ob trku ji je kar pošteno izmaličilo kolena, dober mesec ni mogla hoditi.

Sodnik je žejnemu »aristokratu« naložil denarno kazen v višini 3000 evrov in simbolično pogojno kazen sedmih mesecev, ki ne more stopiti v veljavo, saj se je odrekel šofiranju. 33-letnici mora plačati še 5000 evrov odškodnine in se zdraviti zaradi alkoholizma.