Smrt med spanjem

Ljiljana in Anita po umoru razkosano truplo Stevana odvrgli v gozd

R.T.
16. 9. 2023, 14.09
Posodobljeno: 16. 9. 2023, 14.16
Deli članek:

Srbijo pretresa umor 50-letnega Stevana A., ki naj bi ga pod rušo poslali njegova nekdanja soproga in njuna hčerka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na območju srbskega naselja Kučevo, ki se nahaja nedaleč od Požarevca jugovzhodno od Beograda, so včeraj našli posmrtne ostanke 50-letnega moškega. Delno razkosano truplo se je nahajalo v gozdu v bližini naselja. Policija je v povezavi s primerom aretirala 56-letno Ljiljano J. in njeno 31-letno hčerko Anito A. Kot je že včeraj poročal portal Nova.rs, je 56-letnica osumljena, da je umorila svojega nekdanjega soproga Stevana A., medtem ko ta je ta spal. Nato naj bi ga skupaj s hčerko prepeljala v gozd in ga tam odvrgla.

Preiskava umora je še v teku, a naj bi mama po informacijah srbskih medijev krivdo že priznala, medtem ko naj bi se hčerka branila z molkom. Tako mati in hči kot njuna žrtev so sicer živeli v približno 60 kilometrov oddaljeni vasi Vlaški Dol nedaleč od Požarevca, kjer se je tudi zgodil umor. 56-letnica naj bi Stevana ustrelila v glavo in nato poskušala razkosati njegovo truplo. Srbski Blic danes poroča, da sta Ljiljana in hčerka Anita po navedbah meščanov po umoru zažgali posteljo, v kateri je med zločinom spal Stevan, da bi tako uničili dokaze. Truplo naj bi nato zavili v odejo in ga prepeljali na območje Kučeva, kjer sta ga odvrgli v gozd. Truplo naj bi bilo delno razkosano, policija pa naj bi že našla pištolo, s katero je bil Stevan umorjen.

Policija sicer še vedno išče Ljiljaninega 30-letnega sina, za katerega sta mati in hči še pred aretacijo, ko je policija prvič potrkala na njuna vrata, dejale, da ga ni doma, da namreč na Dunaju išče svojega očeta. Kar zadeva Stevana, sta dejali, da ne vesta, kje se nahaja.