Trojni umor

Spregovoril oče pošastnega Nermina: »Kot pet, šest let star otrok je bil normalen, po tem ne več«

R.T.
15. 8. 2023, 18.51
Posodobljeno: 15. 8. 2023, 19.35
Deli članek:

Oče trojnega morilca Nermina Sulejmanovića je dejal, da je mislil, da se bo njegov sin z rojstvom hčerke umiril, a je ostal isti in eksplodiral.

Instagram
Nermin Sulejmanović

Bosno in Hercegovino je petek pretresel grozljiv zločin izpod rok 35-letnega Nermina Sulejmanovića, ki je v Gradačcu umoril tri ljudi in si na koncu sodil sam. Naprej je v neposredni bližini njunega otroka pretepel in s strelom v glavo umoril nekdanjo partnerko Nizamo Hečimović, pri čemer je zločin v živo prenašal na družbenem omrežju. Nato je devetmesečno hčerko pustil v mlaki krvi in odšel, nakar je umoril še turška državljana, očeta in brata svoje nekdanje partnerke, ranil ženo oz. mamo ubitih Turkov ter še enega policista in enega moškega. Ko so ga izsledili policisti, je storil samomor.

Zdaj je za srbski portal Republika spregovoril Nerminov oče Fikret Sulejmanović, ki je dejal, da se svojega sina sramuje. »Ne vem, kaj ga je privedlo do tega, da stori kaj takega. Zagotovo se mu je omračil um. Kot pet, šest let star otrok je bil normalen, po tem ne več.« Po njegovih navedbah je Nermin odraščal brez njega, stran od njega, pri mami, s katero je živel, a je pred nekaj leti umrla. »Najbolj ga je poznala policija, če bi ga le za nekaj časa zaprli, Nizamo zaščitili, nekaj ukrenili v tem primeru … Videli ste, da se s tem nihče ni ukvarjal, zato smo dočakali, da je eksplodiral in storil to, kar je storil,« je dejal Fikret, ki je dodal, da je, ko je njegov sin spoznal Nizamo in dobil otroka, še upal, da se bo umiril, a se to ni zgodilo. »Nekega dne sem se odločil, da jih obiščem, zato sem sklonil glavo in šel do njih. Nizamo in otroka sem videl pet minut. Bil sem srečen. Dobil je otroka, mislil sem, da bo bolje, da se bo popravil, da bo zaradi dojenčka vse boljši. Ampak je ostal isti. Le kdo ne bi upal, da bo njegovemu otroku bolje?« se je še vprašal Fikret. »Zdaj samo pijem tablete, gledam v strop in si predstavljam, da ne vem ničesar. Najraje bi vse prespal, kakšen mesec dni, in se nato prebudil. Tako slabo mi je, da ne vem več, kaj govorim.«