Tragedija na otoku

Voznica izgubila oblast nad vozilom in trčila v šolo, umrla 8-letna deklica

S.Š./STA
6. 7. 2023, 16.54
Posodobljeno: 6. 7. 2023, 19.26
Deli članek:

Nekaj učenk in učiteljica naj bi na šolskem vrtu ob zadnjem dnevu pouka pripravile čajanko, nato pa se je zgodila tragedija.

Profimedia
Voznico je pridržala policija.
Incident se je zgodil na zasebni dekliški osnovni šoli Study Prep v Wimbledonu, nedaleč stran od prizorišča slovitega teniškega turnirja, ki trenutno poteka. Na fotografijah prizorišča je videti avtomobil znamke Land Rover, ki se je pod kotom ustavil ob steni šole, potem ko je domnevno prevozil ograjen manjši travnik pred šolo.
"Zdaj lahko potrdimo, da je po dogodku, ko je avtomobil trčil v stavbo šole v Wimbledonu, žal umrl otrok," je v izjavi sporočila policija. Dodala je, da je bila voznica, ženska v 40. letih, aretirana zaradi suma povzročitve smrti z nevarno vožnjo. Mnogi so se najprej zbali da gre za teroristični napad, policija pa je te teorije hitro ovrgla. 
Nepregledna cesta
Lokalna cesta, ki pelje mimo šole naj bi bila po poročanju meščanov izjemno nepregledna in ozka. Za zdaj še ni jasno ali je 40-letna voznica oblast nad vozilom res izgubila zaradi neprilagojene hitrosti. Nekaj medijev na otoku namreč poroča, da naj bi imela ženska zdravstvene težave.
Na kraju nesreče je posredovalo 20 reševalnih vozil, letalska reševalna enota in več gasilskih vozil.

Profimedia
Na kraju nesreče je posredovalo 20 reševalnih vozil.

V bolnišnico odpeljali 10 oseb
Šola je namenjena deklicam, starim od štiri do 11 let, avtomobil pa je trčil v šolsko krilo, kjer so imela pouk dekleta med starostjo štiri in osem let. 
Preiskava dogodka sicer še vedno poteka, je pa po prvih informacijah poškodovanih 16 oseb, 10 so jih odpeljali v bolnišnico. 
Šolo so sicer takoj evakuirali, na šolskih tleh pa so se hitro zbrali tudi starši, ki so bili obveščeni o nesreči.