Vorarlberg

15-letniku za spolno zlorabo 12-letnice 1440 evrov kazni

J.V.
5. 7. 2023, 16.45
Posodobljeno: 5. 7. 2023, 16.58
Deli članek:

Inkriminirana sta bila dva ločena incidenta poleti 2021; ki sta vključevala oralni seks.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Inkriminirana pred sodiščem v avstrijskem Vorarlbergu sta bila sicer dva ločena incidenta poleti 2021, ki sta vključevala oralni seks, poroča Krone Zeitung. Enkrat med njuno zvezo in enkrat, ko sta že končala. Ko je deklica staršem povedala za intimna srečanja, sta vložila kazensko ovadbo proti njenemu bivšemu fantu, tožilci pa so spisali obtožnico.

Grozilo mu je do 5 let zapora

A je mladenič že v policijski preiskavi priznal in izčrpno izpričal okoliščine. Sodnica Sabrina Tagwercher je obtoženca spoznala za krivega kaznivega dejanja spolne zlorabe mladoletne osebe in ga obsodila na 1440 evrov denarne kazni, oškodovanki pa prisodila 1000 evrov odškodnine. "Senat se strinja, da ne potrebujete zaporne kazni. Dejanje ste v celoti priznali, poleg tega ste bili v razmerju z žrtvijo," je v obrazložitvi sodbe izpostavila sodnica. Zagrožena kazen za očitano kaznivo dejanje je sicer do 5 let zapora.

Zagovornik obtoženca o ironiji usode

"Ironija usode," je v končni besedi poudaril zagovornik obtoženega Manfred Puncher, saj je mladenič kaznivi dejanji storil dva meseca po svojem 14 rojstnem dnevu, žrtev pa je po odvetnikovih navedbah že dopolnila 13 let. "Če starostna razlika med žrtvijo in storilcem ni večja od treh let, je lahko obdolženec oproščen krivde, ki se mu očita," je v izpostavil, češ, da zakon o kazenskem pregonu mladoletnikov "predvideva to posebno ureditev".