Na Tolminskem

Po nekaj minutah ju je pričakalo razbito steklo, vlomilca s plenom pa nikjer

S.R.
5. 7. 2023, 14.58
Posodobljeno: 5. 7. 2023, 15.00
Deli članek:

Nemška zakonca so ukradli na Tolminskem, Madžarka je bila žrtev neznanega vlomilca na Bovškem.

PU Nova Gorica
Fotografija je arhivska.

Nemška državljana, ki sta včeraj ob približno 18.30 svoje vozilo znamke Dacia Dokker parkirala nedaleč od vasi Kamno v občini Tolmin, sta se do vozila vrnila le po nekaj minutah, pa sta že bila žrtvi vloma. Opazila sta, da je neznani storilec razbil steklo na vozilu in ukradel nahrbtnik. Nemška zakonca sta imela v njem denarnico, v kateri so se poleg manjše vsote gotovine nahali tudi osebni dokumenti in bančne kartice. Kot so pojasnili pri PU Nova Gorica, policija vse okoliščine kraje še preiskuje.

Ugotovljeno je bilo, da sta nemška državljana parkirala omenjeno vozilo ob18.30 parkirala malce naprej od vasi Kamno in ko sta se po nekaj minutah vrnila do njunega vozila sta opazila, da je neznani storilec razbil prednjo desno steklo in iz vozila odtujil nahrbtnik, v katerem sta zakonca iz Nemčije imela denarnici z vsebino (osebne dokumente, bančne kartice in manjšo vsoto gotovine). Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Vlom v osebno vozilo nato obravnavali bovški policisti. Tam je včeraj malo pred 19. uro neznani storilec vlomil v osebno vozilo znamke Renault Scenic madžarskih registrskih številk, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču za mostom pri slapu Boka v okolici naselja Žaga. Razbil je manjše trikotno steklo prednjih desnih vrat ter iz vozila odnesel kamero Go Pro 9 in tablični računalnik Lenovo. Državljanko Madžarske je s tem oškodoval za približno 1300 evrov. Tudi za primer policisti še vedno preiskujejo.

»Informacije občanov so v številnih primerih ključne pri izsleditvi storilcev,« ob tem dodajajo pri PU Nova Gorica.