Grčija

Turistko in njena otroka nagnali iz apartmaja, ker so na plaži jedli torto

S.Š.
5. 7. 2023, 13.54
Posodobljeno: 5. 7. 2023, 13.59
Deli članek:

Ljubico in njena otroka so iz stanovanja nagnali zaradi torte: »To je bilo grozno. Nikoli več ne bom prišla sem.«

Profimedia
Grki so očitno izjemno strogi, saj otroci na plaži ne smejo jesti...

37-letna Ljubica iz Srbije je te dni z otrokoma dopustovala v Grčiji, njihov oddih pa se je zaključil predčasno. Lastnik jih je namreč iz apartmaja, kjer so bivali, izgnal samo zato, ker so na plaži jedli torto. Te niso kupili v lokalu na bližnji plaži (katere lastnik je najemodajalec), pač pa v slaščičarni.

Svoje nezadovoljstvo je Ljubica delila v eni od Facebook skupin, kjer turisti iz Srbije izmenjujejo izkušnje povezane s poletnimi počitnicami v Grčiji.

»Vsako leto se v tujino odpravimo na počitnice in še nikoli se nam ni zgodilo kaj takega. Bivali smo v apartmaju, tam zajtrkovali in večerjali, za kosilo pa smo odšli v mesto. Včasih smo kaj kupili v mestu in potem jedli v apartmaju. Kot strela z jasnega se je nato zgodilo...« se spominja Ljubica.

»Otroka sta v slaščičarni zagledala torto in čeprav smo imeli v hotelu različne čajne piškote za zajtrk, sta si še zaželela nekaj drugega. Kupila sem dva kosa torte, nato pa smo vzeli vilice in se odpravili na plažo. Takoj ko smo prispeli, smo odprli plastično škatlo in začeli jesti. Ravno takrat je mimo prišel mladenič in nam rekel, naj torto zapakiramo, saj je strogo prepovedano jesti hrano, ki ni kupljena na plaži.«

Vanje metala kamenje

Naslednji dan se je Ljubica po zajtrku z otrokoma ponovno odpravila na plažo, zraven pa so vzeli tudi nekaj hrane, ki je za zajtrk niso mogli pojesti. Nato je nastal pravi kaos: »Raje bi si zlomila roko, kot otrokom vzela hrano! Ker ob zajtrku nista pojedli vsega, sta preostanek hrane s krožnika zapakirala v vrečko, ki smo jo odnesli na plažo. Čez nekaj minut se je tam ponovno pojavil mladenič, s katerim smo imeli težave že dan prej, zraven pa je stal tudi lastnik apartmaja. V nas sta začela metati kamenje, ter vpiti. Vprašala sta nas, ali v restavraciji nimamo dovolj hrane, da jo moramo vzeti tudi na plažo. Na koncu je lastnik rekel še, naj pospravimo in odidemo s plaže in iz njegovega apartmaja. Si predstavljate!«

Čeprav mu je Ljubica poskušala pojasniti, da ni nič narobe s tem, če hrano vzame, namesto da bi jo vrgla stran, lastnik ni želel poslušati.

»Vrnili smo se v apartma, hitro spakirali in se odjavili. Denarja za pet dni, ki bi jih še morali preživeti tam, nam niso vrnili. Na srečo je celotno dogajanje na plaži opazovala ženska, ki me je takoj ustavila in usmerila v drug apartma, kjer smo preživeli naslednjih nekaj dni. Še vedno ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. In vse zaradi kosa torte,« je razočarano zaključila.