Zaprta avtocesta

Pozor, na mariborski obvoznici v tunelu gori več vozil

M. T. V.
26. 6. 2023, 08.48
Posodobljeno: 26. 6. 2023, 09.14
Deli članek:

Štajerska avtocesta je zaprta med priključkom Zrkovska in razcepom Dragučova v obe smeri.

Facebook
Goreči tovornjak na mariborski obvoznici

Zaradi gorečega tovornega vozila je zaprta štajerska avtocesta (mariborska vzhodna obvoznica) med priključkom Zrkovska in razcepom Dragučova v obe smeri. "Nastali so daljši zastoji, naredite reševalni pas," opozarja AMZS. Očitno je vozilo zagorelo v pokritem vkopu Malečnik, poroča Promet.si. Mariborski operativno komunikacijski center je bil danes okoli 7. ure obveščen, da je na avtocesti v predoru Vodole prišlo do prometne nesreče. Pri tem je prišlo tudi do požara treh vozil, potrjujejo s PU Maribor. Eden od očividcev pa je na Facebooku zapisal: "Slišalo se je cca. pet eksplozij, naj bi bila cisterna ..."

Ali je med tremi udeleženimi tovornimi vozili res tudi cisterna, smo povprašali Mateja Harba iz PU Maribor, ki pa nam tega še ni mogel potrditi. Je pa dejal, da po prvih informacijah v nesreči nihče ni bil poškodovan, na srečo tudi ni smrtnih žrtev.

Na kraju so mariborski policisti, ki opravljajo naloge za zavarovanje življenja in premoženja. Prav tako so na kraju gasilci, ki požar gasijo. Zaradi navedenega je promet na avtocesti zaprt in preusmerjen, so še sporočili s PU Maribor.

Možni obvozi:

- Ljubljana - Šentilj v obe smeri po bivši hitri cesti skozi Maribor;

- Murska Sobota - Ljubljana, za osebna vozila preko Ptuja in priključka Sveta Trojica.