Streljanje v Fužinah

Stari znanec policije ubil lastnika zastavljalnice in njegovega sodelavca

M. T. V./STA
5. 6. 2023, 15.44
Posodobljeno: 6. 6. 2023, 12.55
Deli članek:

Groza v Ljubljani: malo pred 15. uro so na območju Most odjeknili streli, policija v širši okolici našla mrtvega moškega, ki bi lahko bil strelec.

Bobo
V Sombreru naj bi streljal stari znanec policije.

Danes, nekaj pred 15. uro, je v Ljubljani na območju Most prišlo do streljanja, po fotografijah sodeč v naselju Fužine pri lokalu Sombrero (tam se je že leta 2016 odvil strelski obračun). Po doslej znanih podatkih sta dve osebi zaradi hudih poškodb s strelnim orožjem na kraju dogodka umrli. Gre za 58-letnega in 57-letnega moškega iz območja Ljubljane, so potrdili s policije.

Bobo
Do streljanja je očitno prišlo pri znanem fužinskem lokalu.

Očividci so za STA povedali, da naj bi žrtvi bili gosta v lokalu, ko je k njima pristopil storilec. Umaknili so se s terase na otroško igrišče lokala, kjer naj bi strelec izvlekel pištolo in ju ustrelil. Po pripovedovanju domačinov, ki so žrtvi poznali, bi lahko med njimi šlo za dolžniški spor, neuradno sta ustreljena lastnik zastavljalnice Robert V. in njegov sodelavec, storilec pa naj bi bil Dušan Vulić, ki naj bi pri njiju zastavil nekaj svoje lastnine, zdaj pa jo je hotel odkupiti nazaj, a naj bi Robert zanjo znatno povišal ceno. Policija sicer uradno motiva za dejanje še ni razkrila.

Je pa Vulić stari znanec policije, saj je bil v preteklosti že obsojen zaradi ropa, trgovanja z drogo, nasilja v družini, zanemarjanja otroka, posilstva, trgovanja z orožjem in preprodaje uspaval in pomirjeval.

Dobri dve leti zapora za preprodajo tablet

Storilec je s kraja zločina zbežal z avtomobilom, policisti so začeli z intenzivno iskalno akcijo. "Prosimo, da upoštevate navodila policistov na kraju in z zadrževanjem na kraju ne ovirate dela intervencijskih služb," so še zapisali na PU Ljubljana.

Svet24
Dva mrtva v streljanju v Mostah.

Uro in pol po tragičnem dogodku so nato s policije sporočili, da so v širši okolici kraja (neuradno v Slapah) odkrili mrtvega 47-letnega moškega iz Ljubljane, za katerega domnevajo, da bi lahko bil storilec navedenega kaznivega dejanja. "Zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin še poteka, zato vam več informacij še ne moremo posredovati," so zapisali.

Po neuradnih informacijah STA naj bi storilec pobegnil z avtomobilom in naj bi imel po pobegu pri sebi še vedno orožje, pa tudi ročno bombo. Na območju Polja je avto ustavil, iz njega izstopil in si nato sodil sam. Policija za zdaj teh informacij ni potrdila.