Neprimerna sporočila

Policija z najdenimi kondomi rešuje misterij ogabnih pisem

J.V.
19. 5. 2023, 16.20
Posodobljeno: 19. 5. 2023, 16.32
Deli članek:

Na desetine žensk v avstralskem Melbournu je v zadnjem obdobju prejelo opolzko pismo neznanca s priloženim rabljenim kondomom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Okrog 70 žensk v avstralskem Melbournu in okolici je v zadnjem obdobju po pošti prejelo opolzko pismo neznanca s priloženim rabljenim kondomom. Policija upa, jih bo v mokrišču najdena škatla nerabljenih kondomov pripeljala do storilca, poroča Guardian. 

Vse prejemnice so leta 1999 obiskovale katoliško srednjo šolo za dekleta Kilbred College Mentone v Melbournu, svoja imena in domače naslove pa so navedle v letnem almanahu, ki so ga ustvarile same. Številne so prejele več kot eno pismo, nekatera so bila poslana na domove njihovih staršev, od koder so se že davno odselile.

Dan po tem, ko je policija avstralske zvezne države Victoria pričela preiskavo, so v mokriščih predmestja Lynbrook našli katronsko škatlo z 88 neodprtimi zavojčki kondomov. Primera bi lahko bila povezana, zato je policija vse, ki bi karkoli vedeli o najdenih kondomih, pozvala, naj se javijo s koristnimi informacijami. 

Ena od žrtev, ki se je predstavila zgolj kot Bree in ni želela razkriti svojega priimka, je poudarila, da se je počutila prestrašeno, ko je njena mama odprla nagnusno pismo. Kmalu je ugotovila, da ni sama, saj je njena nekdanja sošolka ustanovila skupino na Facebooku in kmalu se je oglasilo še več vrstnic z enakim problemom, še piše Guardian.