Ubil očeta

Za hrvaškega študenta usodna krogla, ki je priletela z večje razdalje

S.R.
30. 3. 2023, 17.18
Posodobljeno: 30. 3. 2023, 17.18
Deli članek:

Hrvaška policija je danes posredovala več informacij o torkovi grozljivki v Vinkovcih. Tam je sin ubil očeta, pozneje pa zaradi strelne rane umrl še sam.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Poročali smo že o tragediji, ki se je v torek zvečer odvila v hrvaških Vinkovcih v vukovarsko-sremski županiji. Tam je 21-letnik ustrelil 63-letnega očeta, uspešnega lokalnega podjetnika, in se nato pognal v beg. Pozneje je v begu pred policijo doživel prometno nesrečo, zaradi česar je moral avtomobil zapustiti. Pognal se je proti reki in se sprva skril v visoko rastje. Na pozive policistov, naj se preda, se je požvižgal. Odgovoril je z orožjem, pri čemer je grozil s samomorom. Ko so proti policistom začele leteti krogle, so z orožjem odgovorili tudi sami, fant pa je zabredel v reko in še naprej streljal. Malo pozneje so policisti na reki opazili negibno telo, ki so ga izvlekli gasilci.

Hrvaška policija je danes po opravljeni obdukciji posredovala več informacij o dogajanju. Obdukcija je razkrila, da 21-letnik ni storil samomora, temveč je bila zanj usodna krogla, ki je priletela z večje razdalje, kar pomeni, da ga je ubil eden od policistov. Preiskavo primera je v skladu s pravilnikom zdaj prevzela neodvisna skupina strokovnjakov. Slednji bodo preiskali vse okoliščine tragedije, vključno s postopanjem policistov. Z izsledki preiskave bo najprej seznanjen generalni direktor hrvaške policije Nikola Milina, nato bodo o podrobnostih obvestili tudi javnost.