Vinkovci

Hrvaški študent s klovnovsko masko načrtoval poboje in ustrelil očeta

R.T.
29. 3. 2023, 14.45
Posodobljeno: 30. 3. 2023, 16.59
Deli članek:

V torek zvečer je 21-letni mladenič iz Vinkovcev ustrelil očeta, znanega in uspešnega podjetnika, nato je v strelskem obračunu s policijo umrl še sam.

/
Takšna maska se pojavi v računalniški igri Payday 2.

Policisti so po klicu 37-letnega moškega, ki jim je pojasnil, da je bil ubit njegov družinski član, na kraj zločina prispeli malo pred 23. uro, poroča portal 24sata. Tam so na pešpoti naleteli na mrtvega 63-letnega moškega, medtem ko se je storilec, njegov 21-letni sin, s kraja zbežal. 37-letnik, ki jih je prvi poklical na pomoč, jim je nato priskrbel nove informacije. 21-letnik naj bi vdrl v njegovo hišo, a naj bi se nato s kraja odpeljal z avtomobilom. Slednjega so nato policisti izsledili, a je 21-letnik, ko jih je opazil, stopil na plin in znova poskušal pobegniti. Ustavila ga je prometna nesreča, zato je avtomobil zapustil in se naprej podal peš v smeri reke, kjer se je skril v visoko rastje.

Tam so ga policisti pozvali, naj se mirno preda, a jim je odgovoril z grožnjami samomora in streli iz orožja. Policisti so v odgovor sprva streljali v zrak, ko pa so krogle začele leteti proti njim, so orožje uperili v mladeniča. Ta se je nato podal v reko, znova zagrozil, da bo storil samomor, in znova tudi streljal proti policistom. Po nadaljnji izmenjavi krogel so policisti opazili, da po reki plava negibno telo. 21-letnika so nato iz reke izvlekli gasilci. Preiskava vseh okoliščin dogodka še poteka. Ko bodo te znane, bo z njimi javnost seznanila policija.

Že v dopoldanskih urah se je na družbenih omrežjih pojavil posnetek, na katerem 21-letnik napoveduje, da bo ubil očeta in še več ljudi. Govoril je o tem, da ni slab človek, ampak je imel težko otroštvo, zaznamoval ga naj bi tudi nek »travmatski dogodek«. V posnetku se pojavijo tudi maska, rokavice, pištola, alkohol in tablete. Časnik Jutarnji list poroča, da je bil 21-letnik najmlajši od štirih sinov znanega podjetnika iz Vinkovcev A.P.