Huda nesreča v Porurju

Dostavljavec spregledal uslužbenko in čez njo zapeljal s polpriklopnikom

R.T.
29. 3. 2023, 17.16
Posodobljeno: 29. 3. 2023, 17.49
Deli članek:

V mestu Essen v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija se je danes opoldne pripetila nesreča, v kateri jo je huje skupila 32-letna uslužbenka ene od evropskih trgovskih verig.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na območju za trgovino je uslužbenko povozilo dostavno vozilo, tovornjak s polpriklopnikom, ki je tja pripeljal blago. Za volanom tovornega vozila je sedel 29-letni voznik, poroča nemški tabloid Bild. Ob približno 12.20 uri se je z vzvratno vožnjo počasi približeval prostoru, kjer bi njegov tovor raztovorili. Pri tem je očitno spregledal, da se za njim nahaja uslužbenka trgovine. Slednja se kot kaže tudi sama ni zavedala nevarnosti.

Preiskovalci vse okoliščine nesreče še preiskujejo, po navedbah tiskovnega predstavnika policije pa zaenkrat še ni znano, ali je bila uslužbenka na kratkem premoru, ali pa se je tam nahajala, ker je želela voznika usmerjati pri parkiranju. Sklepajo, da se je nahajala v voznikovem mrtvem kotu, tako je slednji ni opazil. Končala je pod polpriklopnikom, pri čemer so ji čez noge zapeljala »tri zadnja kolesa tovornjaka.« Poškodbe so hude, a njeno življenje po navedbah policije ni ogroženo.