Hala Golovec

FOTO: Ponoči zagorel priljubljen nočni klub na celjskem sejmišču

M. T. V.
24. 3. 2023, 07.53
Posodobljeno: 24. 3. 2023, 14.49
Deli članek:

Požar je gasilo kar osem različnih gasilskih enot in društev, da so preprečili širjenje ognja, rešili sončno elektrarno in ognjene zublje na koncu premagali.

PGD Lopata
Požar v lokalu hale Golovec.

Danes ob enih ponoči je na Dečkovi cesti v Celju na celjskem sejmišču zagorel gostinski lokal. Ogenj je zajel steno nad lokalom Pivnica Celjanka in del strehe objekta v športni dvorani Golovec. Gasilci PGE Celje, PGD Celje Gaberje, Škofja vas, Ostrožno, Ljubečna, Trnovlje, Teharje in Lopata so preprečili nadaljnje širjenje ognja na streho in sončno elektrarno na njej, požar pogasili, sanirali požarišče ter objekt prezračili in pregledali. Poslovni del objekta je ostal nepoškodovan. Na PGD Škofja vas pravijo, da je šlo za "nekoliko kompleksnejšo intervencijo".

Na kraju požara so bili prisotni odgovorni hale Golovec in policija. Lastniki Pivnice Celjanka menijo, da je bil požar podtaknjen, vse dokaze so menda že predali celjskim kriminalistom. "Imamo tudi to srečo, da se naš lokal nahaja na verjetno najbolj varovanem in z nadzornimi kamerami pokritem prostoru v Celju," so namignili. Verjamejo, da bodo storilca hitro ujeli.  "Po prvih ugotovitvah v požaru ni bil nihče poškodovan, nastala je materialna škoda. Policisti in kriminalisti bodo danes opravili ogled kraja požara. Več podatkov sporočimo, ko bodo znane okoliščine nastanka požara," so sporočili s PU Celje. 

Celjski policisti so pozneje pojasnili, da so z ogledom kraja požara in zbiranjem informacij ugotovili, da je najverjetneje vzrok požara posledica kaznivega dejanja. Nastala je tudi velika materialna škoda, a točna višina še ni znana. Policisti in kriminalisti s preiskavo intenzivno nadaljujejo, a zaradi interesa preiskave več podatkov ta trenutek ne morejo posredovati.