Zločin, ki je pretresel Nemčijo

12-letno Luise umorila njena najboljša prijateljica

R.T.
15. 3. 2023, 16.42
Posodobljeno: 15. 3. 2023, 16.42
Deli članek:

Znanih je vse več podrobnosti o zločinu, ki je konec tedna pretresel Nemčijo. Ena od krvnic 12-letne Luise je bila celo njena najboljša prijateljica.

Polizei
Luise je bila umorjena.

Čeprav policija o samem motivu za grozljivo dejanje, ki sta ga v nemškem kraju Freudenberg zagrešili komaj 12 in 13 let stari dekleti, še molči, nekatere podrobnosti šokantnega primera počasi curljajo na plano. Spomnimo, v Freudenbergu se je v soboto začela iskalna akcija za 12-letno Luise, ki se ni vrnila z obiska pri prijateljici. Luise so v nedeljo popoldne našli mrtvo v gozdu v bližini predora nekdanje železniške postaje. Hitro je postalo jasno, da je bila žrtev nasilja. Umrla je zaradi več vbodnih ran, kriminalisti pa so pozneje zaradi nasprotujočih si izjav v njunih pričevanjih dejanja osumili njeni prijateljici. Slednji sta se nato vendarle zlomili in umor priznali.

Profimedia
Žalujoči so na kraj zločina položili rože.

Skupaj v gozd

Nemški mediji danes poročajo o novi podrobnosti, in sicer, da dekleti nista bili zgolj njeni vrstnici, temveč je bila 13-letnica celo Luisina najboljša prijateljica. Obe dekleti naj bi se v šolo vozili z istim avtobusom, tudi po šoli pa naj bi se veliko družili. 13-letnica je tudi tista prijateljica, pri kateri je bila Luise na obisku, preden so jo razglasili za pogrešano. Nemški Bild poroča, da sta bili dekleti skupaj vse od petka, pri čemer je Luise pri 13-letnici prenočila. V soboto se jima je pridružila še druga osumljenka, prav tako 12-letno dekle, skupaj pa so nato odšle v bližnji gozd, kjer se je odvil krvav zločin. Trojico so po navedbah policije na poti proti gozdu opazili sosedje. Nož naj bi vihtela 12-letnica, a naj bi jo v dejanje naščuvala 13-letnica. Obe sta se nato vrnili v hišo, kjer je 12-letnico pobral njen oče in jo odpeljal domov. 13-letnica je nato poklicala Luisine starše in jim pojasnila, da sta se poslovili ob približno 17.30, a da je Luise še ni kontaktirala, kot sta bili dogovorjeni. Svojo hčerko so nato poskušali priklicati še starši. Ker se ni odzvala, so jo malo pred 20. uro prijavili kot pogrešano. Začela se je obsežna iskalna akcija, tragičen razplet katere je zdaj že znan.

Ker gre za mladoletni osebi, so policisti in kriminalisti z informacijami še posebej previdni. To velja zlasti za informacije o morebitnem motivu. Po navedbah državnega tožilca Maria Mannweilerja so bila glede na številne vbodne rane posredi »čustva.« Poudaril je sicer, da odrasla oseba morda ne more razumeti, kakšen motiv za takšno dejanje bi lahko imel otrok.

Profimedia
Policisti v iskanju noža, s katerim je bila umorjena Luise.