Šok v Nemčiji

V nedeljo najdeno 12-letno Luise sta umorili vrstnici

M. T. V.
14. 3. 2023, 16.08
Posodobljeno: 14. 3. 2023, 16.13
Deli članek:

Luise je izkrvavela zaradi številnih vbodnih ran, policija je najprej sumila, da gre za pedofila, potem pa so obnemeli, ko sta umor priznali dve njeni vrstnici.

Polizei
Luise je bila umorjena.

V soboto se je v nemškem kraju Freudenberg začela iskalna akcija za 12-letnim dekletcem Luise, ki se ni vrnila od obiska pri prijateljici. V iskanje so se vključili policisti, gasilci, vodniki iskalnih psov ter helikopter – in v nedeljo popoldne nesrečno dekletce našli mrtvo v gozdu blizu predora nekdanje železniške postaje. Policija je potrdila, da gre za nasilno smrt, Luise je bila ubita z nožem, izkrvavela je zaradi številnih vbodnih ran.

Prebivalci so padli v šok in se spraševali, kdo je lahko tako okrutno umoril majhno deklico. Kriminalisti, ki so najprej sumili, da gre za dejanje pedofila, so danes dobili odgovor, ki je še bolj šokanten: dekle sta umorili njeni vrstnici, stari 12 in 13 let. Kot poroča Frankfurter Allgemeine Zeitung, so na deklici postali pozorni, ker sta na rutinska vprašanja policistov podali drugačne odgovore kot ostale priče, zato so ju še enkrat zaslišali, na koncu sta se zlomili in danes dejanje priznali. "Po več kot štiridesetih letih službe še vedno obstajajo dogodki, ki te pustijo brez besed," je ob tem dejal policist Jürgen Süs.

Profimedia
Deklico so našli v gozdu blizu njenega doma.

Vodja državnega tožilstva v Koblenzu Mario Mannweiler je danes na tiskovni konferenci potrdil, da sta deklici umor priznali. Povedal je še, da so se vsa tri dekleta poznala, ni pa navedel motiva za umor. Dejal je še, da morilskega orožja, torej noža, še niso našli, ga pa intenzivno iščejo. Po nemškem zakonu mladoletne osebe, mlajše od 14 let, niso kazensko odgovorne, sta pa deklici začasno predani v varstvo centra za socialno delo in se nahajata v tako imenovani varni sobi. Kaj se bo zgodilo z njima, še ni znano.