Ognjena stihija

To sta starša nesrečnih otrok, ki so umrli v požaru; oče se še vedno bori za življenje

J.V.
6. 3. 2023, 14.55
Deli članek:

Tragična smrt štirih otrok v požaru še vedno pretresa Novi Pazar in Srbijo. Staršem malčkov ni uspelo rešiti, ko sta poskušala, sta sama utrpela hude opekline. Življenje očeta, ki je na oskbri v Beogradu, še vedno visi na nitki.

Facebook
Življenje očeta visi na nitki, zdravstveno stanje mame je stabilno.

Mama nesrečnih otrok ostaja v oskrbi v bolnišnici v Novem Pazarju, po poročanju Telegraf je njeno zdravstveno stanje "razmeroma dobro". Utrpela je opekline prve in druge stopnje, opečenega ima 18 odstotkov telesa.

Huje jo je skupil oče, ki ima opečenega kar 50 odstotkov telesa in so ga zato premestili v Univerzitetni klinični center v Beogradu, na Kliniko za opekline, plastično in rekonstruktivno kirurgijo. Ker je zaužil precej ogljikovega monoksida, so ga morali zdravniki tudi intubirati, njegovo življenje pa je še vedno ogroženo, poroča Telegraf.

Poročali smo, da je včeraj zjutraj zagorelo v enem od stanovanj v bloku v Novem Pazarju. Zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom so umrli štirje otroci. Najmlajši je bil še dojenček, star šest mesecev, v svoji sobi so umrli tudi dvoletni otrok in triletna dvojčka.

Gasilci so bili na kraju požara štiri minute po tem, ko so bili obveščeni, a otrokom niso mogli pomagati. Iz stanovanja so lahko rešili le njihovega očeta, sicer egipčanskega državljana, in njihovo mamo, po rodu iz Bosne.

"Štirje moji nečaki so umrli v požaru v Srbiji, moj brat in njegova žena pa sta v resnem stanju. Prosim za molitev zanje, za potrpljenje in zdravje mojega brata in njegove žene. Stanje mojega brata je resno. Potrebuje transfuzijo krvi in ​​presaditev kože. Iščemo darovalce v Beogradu. Kontaktirate nas lahko na telefonski številki WhatsApp +20114571888 in +966 530969151," je zapisal brat očeta otrok na Facebooku.