Tragedija v Novem Pazarju

Soseda je videla moškega, ki je skušal vstopiti v otroško sobo z balkona

R.T.
5. 3. 2023, 17.25
Posodobljeno: 6. 3. 2023, 07.23
Deli članek:

Požar v stanovanju v Novem Pazarju je pretresel prebivalce tega mesta na jugu Srbije.

Profimedia
Požar je izbruhnil v stanovanju v prvem nadstropju večstanovanjske stavbe v Novem Pazarju.

Poročali smo, da je zjutraj zagorelo v enem od stanovanj v bloku v Novem Pazarju. Zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom so umrli štirje otroci. Najmlajši je bil še dojenček, star šest mesecev, v svoji sobi so umrli tudi dvoletni otrok in triletna dvojčka. Gasilci so bili po poročanju srbskih medijev na kraju požara štiri minute po tem, ko so bili obveščeni, a otrokom niso mogli pomagati. Iz stanovanja so lahko rešili le njihovega očeta, sicer egipčanskega državljana, in njihovo mamo, po rodu iz Bosne. Oba sta utrpela zelo hude opekline in se zdravita v bolnišnici. Moški ima hujše opekline.

Šokanten je bil tudi prizor, ki ga je uzrla ena od sosed. Ko je šla okoli 7. ure mimo bloka, je na terasi enega od stanovanj videla gorečega moškega, ki poskuša odpreti vrata do sobe, v kateri so bili otroci. »Klical je na pomoč, poskušal je vstopiti s terase (balkona), a mu na žalost ni uspelo,« je očividka povedala za Blic. Medtem so že tulile sirene, stanovalci v bloku so zavohali dim, nekaj jih je poskušalo priti v stanovanju, a jim je že povsem razvit požar to onemogočil. Počakati so morali na gasilce.

Vzrok požara še ni znan. Blic navaja besede enega od sorodnikov, ki sumi, da so se najverjetneje vžgale obleke, ki so jih pogosto sušili na termoakumulacijski peči.