Ni jih več

Domovinska liga Bernarda Brščiča se je samorazpustila!

R.T.
6. 3. 2023, 13.03
Posodobljeno: 6. 3. 2023, 15.22
Deli članek:

V Domovinski ligi (DOM), ki ji je predsedoval Bernard Brščič, so se kot kaže odločili, da po slabem izkupičku na lanskih državnozborskih volitvah ni več motivacije in želje po nadaljnjih aktivnostih.

Bobo
Bernard Brščič

Kot namreč poroča časnik Reporter, so imeli v stranki Domovinska liga zadnji vikend razpustitveni kongres. Generalni sekretar DOM Žiga Jereb je za časnik pojasnil, da je predlog za samorazpustitev podal predsednik stranke Bernard Brščič, zanj pa je glasovalo 13 članov. Trije so bili proti razpustitvi. Jereb je potrdil, da je v stranki po državnozborskih volitvah vladalo razočaranje, prave volje za nadaljnje delo pa ni bilo. Ker v Sloveniji ni stranke, ki bi bila skladna z njihovim programom, niso razmišljali o priključitvi kakšni od drugih strank.

Pri Reporterju še poročajo, da je Domovinska liga znana po poudarjanju suverenizma nacionalnih držav v okviru Evropske unije in po ostri protimigrantski retoriki, njen predsednik Brščič pa v zadnjem letu vojne v Ukrajini ne skriva podpore proruski propagandi.