Na avstrijskem Koroškem

FOTO: Gorski reševalci na Dobraču naleteli na premražene otroke

R.T.
30. 1. 2023, 20.10
Posodobljeno: 30. 1. 2023, 20.13
Deli članek:

Beljaški gorski reševalci so bili včeraj namenjeni na sankališče, kjer se je huje poškodoval eden od sankačev, a so na poti naleteli na družino, potrebno pomoči.

Bergrettung Villach
Premraženi malček se je v dolino vrnil v naročju reševalca.

Na Dobraču, 2166 metrov visoki gori na avstrijskem Koroškem, so včeraj gorski reševalci naleteli na družino s tremi otroki, ki so bili izčrpani in premraženi. Reševalci so se sicer podali do sankališča, kjer si je eden od sankačev huje poškodoval gleženj, zato so ga morali z reševalnimi sanmi spraviti v dolino. Na srečo je do sankača že prispela druga reševalna ekipa, tako so se lahko osredotočili na pomoč družini.

Kot poročajo avstrijski mediji, se družina z gore ni uspela vrniti pravočasno. Ujela jih je noč, ki je s seboj prinesla mraz. »Trije otroci so bili močno premraženi,« je dejal reševalec Bernhard Pichler-Koban, ki pa je pojasnil, da njihova življenja niso bila ogrožena. Dva od reševalcev sta najmlajša člana družine v dolino odpeljala s smučmi, tam pa jih je že čakalo reševalno vozilo, kjer so se ogreli. Pozneje so se z gore vrnili tudi preostali, po navedbah reševalcev pa jih je domov odpeljal dedek, saj bolnišnična oskrba ni bila potrebna.