Smrt v akumulacijskem jezeru

FOTO: Led je bil debel vsega tri centimetre, Julia in Jonas sta umrla v ledeni vodi

R.T.
30. 1. 2023, 17.13
Deli članek:

Domačini v majhnem kraju Westhausen v nemški zvezni deželi Turingija so še vedno v šoku. Obalo tamkajšnjega akumulacijskega jezera danes krasijo bele vrtnice in rdeče sveče, ki so jih tja položili žalujoči.

BRK Wasserwacht Rödental
Njuni trupli so v soboto našli potapljači.

V umetnem jezeru sta namreč v petek utonila 22-letna Julia in 13-letni Jonas, sorojenca in priljubljena domačina v kraju Westhausen, ki šteje vsega približno 600 prebivalcev.

Oba so nazadnje videli v petek ob približno 16. uri popoldne. Domov se nista vrnila, iskalna akcija pa je še iste noči postregla z zlo slutnjo, da se je zgodilo najhujše. Oče obeh pogrešanih, ki se je s sorodniki proti večeru podal na teren, je namreč malo pred polnočjo avtomobil svoje hčerke našel v bližini delno zamrznjenega jezera. Na kraj je nemudoma poklical policijo in gasilce. Na potrditev tragedije je moral nato počakati do jutra, ko so potapljači približno 30 metrov od obale našli obe trupli. Slednji sta se nahajali pod zaledenelo gladino.

Policisti po poročanju nemškega tabloida Bild domnevajo, da je bila njuna smrt posledica nesreče, da se jima je namreč vdrl led, zaradi česar sta pristala v ledeno mrzli vodi. Domačini, pa tudi policisti, si zdaj postavljajo vprašanje, kaj sta na ledu, ki je bil tistega dne debel vsega tri centimetre, sploh počela. »Sta šla na led s sanmi? Tega še ne vemo,« je pojasnila tiskovna predstavnica policije, ki je dodala, da zaenkrat ni nobenih znakov, da bi bila v dogodek vpletena kakšna tretja oseba.

Na tragedijo se je odzval tudi župan Ulf Neundorg, ki je dejal, da trenutno celotna vas žaluje. »Bil je to grozljiv dan, ki se je za vedno vtisnil v spomin prebivalcev,« je navedel.