Tragično

FOTO: 5-letnega Kyla izstrgalo iz maminih otrok in ga odneslo v neznano

R.T.
13. 1. 2023, 09.17
Posodobljeno: 13. 1. 2023, 11.03
Deli članek:

Zimsko neurje, ki je v zadnjih dnevih pustošilo po Kaliforniji, je s seboj vzelo tudi nedolžnega otroka. Petletni Kyle je še vedno pogrešan.

SLO County Sheriff
Kyle Doan

Kyle Doan iz kalifornijskega mesta Paso Robles, ki se nahaja približno na pol poti med Los Angelesom in San Franciscom, je pogrešan že vse od ponedeljka. Tistega usodnega dne ga je njegova mama Lindsy Doan odpeljala proti vrtcu, a je na poti zapeljala na poplavljeno cesto, pri čemer ni opazila, da je hudo deževje cesto oziroma ulico spremenilo v deročo past. Nenaden silovit poplavni val je njeno vozilo odnesel s ceste in ga stisnil ob javor.

Ko se je avtomobil začel polniti z vodo, pritisk pa je onemogočal, da bi mama z otrokom pobegnila skozi zadnja vrata, je izstopila skozi sprednja, se prijela za javor in svojega sina pozvala, naj ji sledi. To je tudi poskušal, a je udarila tragedija. Mamo je prijel za roko, a je bil oprijem prešibek. Kyla je odnesla voda. »Čutila sem, kako so njegovi prsti zdrsnili z mojih,« je po dogodku za ameriške medije dejala skrušena Lindsy, ki je v kritičnih trenutkih tudi sama izpustila drevo in se pognala za sinom. Nekaj časa je še videla njegovo glavo, nato je tudi ta izginila v motni, umazani vodi. Po navedbah reševalcev bi, če bi ostala v avtomobilu, v nesreči umrla oba. Vozilo so namreč pozneje našli prevrnjeno ter prekrito z blatom in drugimi ostanki, ki jih je s sabo odnesla voda.

Lindsy je iz deroče vode rešil eden od domačinov, ki je slišal njene krike. Slednji je pojasnil, da je v vodi opazil še eno telo, ki pa je bilo negibno in je malo pozneje izginilo. Petletnega Kyla je po poročanju ameriških medijev včeraj iskalo skoraj 200 ljudi, saj se je operaciji priključilo tudi 100 pripadnikov nacionalne garde, a se je tudi ta dan končala brez uspeha.Doslej so uspeli najti le enega od njegovih modro-sivih čevljev.

V seriji zimskih neviht na območju Kalifornije je v zadnjih tednih umrlo skoraj 20 ljudi.