Dušan Hauptman

Legendarni 'Dule' v bitki z neozdravljivo boleznijo

J.V.
13. 1. 2023, 09.15
Posodobljeno: 13. 1. 2023, 09.20
Deli članek:

"Ne spominjam se, da bi bil kdaj bolan. Ali poškodovan. Več kot 60 let. Nato pa me je udarilo. Prejel sem hudo diagnozo. Zares hudo."

alesfevzer.com
Dušan Hauptman, legendarni kapten zmajev.

Dušan Hauptman je eden od najboljših in najuspešnejših slovenskih košarkarjev in dolgoletni kapetan Olimpije. Ta se mu bo naslednjo nedeljo, ko bo v Stožicah gostovala Budučnost, poklonila s simbolično upokojitvijo dresa s številko 10.

"Košarkarski klub Cedevita Olimpija bo konec januarja na dvoboju 17. kroga lige ABA z Budućnostjo VOLI počastil kariero legendarnega košarkarja Dušana Hauptmana in upokojil dres nekdanjega kapetana zmajev s številko 10," so sporočili iz Olimpije. Pod stropom Stožic že visita dva dresa, in sicer sta njuna lastnika Marko Milić in Ivo Daneu.

Legendarni 'Dule' pa je pred slavnostnim dogodkom razkril, da bije bitko z neozdravljivo boleznijo. "Ne spominjam se, da bi bil kdaj bolan. Ali poškodovan. Več kot 60 let. Nato pa me je udarilo. Prejel sem hudo diagnozo. Zares hudo. Že dve leti bijem bitko. Pomaga mi uradna medicina. Stojim. Držim se pokonci. Se pa zavedam, da gre za neozdravljivo bolezen. Življenje podaljšujem. To je vse, kar lahko počnem. Ni preprosto," je razkril v intervjuju za Sportklub.

"Brez najbližjih ne bi zmogel. Družina me dve leti ohranja pri življenju. Spremenili smo prehrano, z menoj delajo v rokavicah … Hvaležen sem jim. Redno sem deležen tudi kemoterapije. Brez kemije pač ne gre. Pod črto, s sodobnim zdravstvom in družino bijem ta boj," je še dejal.