Skrivnosten primer

Moža pogrešane Ane opisali kot sociopata

R.T.
12. 1. 2023, 19.39
Posodobljeno: 12. 1. 2023, 19.47
Deli članek:

Kaj je novega v zagonetnem primeru izginule 39-letne Ane Walshe.

Facebook
Ana je delala kot nepremičninska agentka v Washingtonu.

Mati treh otrok je izginila 1. januarja po odhodu na letališče v Bostonu, od koder naj bi potovala v Washington, kjer se je šele nedavno zaposlila v nepremičninski agenciji. Toda Ana sploh ni prišla na letališče. Preiskovalci sumijo, da bi bila lahko žrtev soproga Briana Walsheja, s katerim sta v družbi prijateljev skupaj preživela najdaljšo noč v leto.

Policisti so Briana aretirali zaradi oviranja preiskave. Med preiskavo so na smetišču nedaleč od domače hiše v kraju Cohasset kriminalisti našli okrvavljene vreče, žago, sekiro in čistila, v kleti hiše pa krvav nož. Kot poročajo ameriški mediji, je osumljeni dan po izginotju nakupil za 450 dolarjev čistil. Da bi zakril sledi grozljivega zločina? Na policiji je dejal, da je opremo nabavil za beljenje hiše. A menda je na domačem računalniku brskal za nasveti, kako se znebiti 55-kilogramov težkega ženskega trupla, poroča New York Post. Sumljivo je tudi, da je šele 4. januarja prijavil izginotje žene.

Facebook
Ana in Brian septembra 2016.

Poročali smo že, da je Walshe leta 2018 prodal dve ponarejeni sliki Andyja Warhola, ki ju je ukradel »prijatelju« v Južni Koreji. Njegovo prevaro so kasneje spregledali. Lastnik galerije Revolver v Los Angelesu je Walsheja označil za izjemno šarmantnega in uglajenega človeka, a pretkanega manipulatorja, »kandidata za oskarja«.

Tudi sorodniki ga nimajo v čislih. S prevaro naj bi se dokopal do očetovega denarja, zaradi česar ga je slednji leta 2019 razdedinil. Očetov prijatelj Jeffrey Ornstein je za CNN povedal, da Brianu »ne gre zaupati, njegova pričevanja so polna laži in zavajanja. V psihiatrični bolnišnici Stockbridge v Massachusettsu so ga diagnosticirali kot sociopata.«

Twitter
Brian Walshe

Nekaj besed je o pogrešani Ani, ki je po rodu iz Beograda in se je pred poroko imenovala Ana Ljubičić, spregovorila njena prijateljica Pamela Bardhi. Ana je bila zelo uspešna poslovna ženska in supermama. Skoraj vedno energična in dobre volje. »Nikoli ni govorila veliko o intimnih stvareh. Zelo redko o možu, veliko pa o otrocih in službi. Nisem dobila vtisa, da bi imela doma težave,« je povedala Pamela.