Top flop leta

Venček izstopajočih "hudodelskih" dosežkov v letu 2022

J.V.
3. 1. 2023, 19.20
Posodobljeno: 3. 1. 2023, 19.29
Deli članek:

Zagonetni primeri, ki bi jih lahko uvrstili v rubriko Saj ni res, pa je, a so pristali v policijskih zapisnikih. Venček izbranih primerov, ki so jih v letu 2022 obravnavali možje postave.

PU Celje
Junija se je na Ulici XIV. divizije v Celju prevrnil tovornjak, ki je prevažal okoli 60 prašičev.

Po odvzeto vozniško prehitro prišel pijan

Januarja so novomeški policisti na območju Trebnjega ustavili 61-letnega voznika, ki je za volan sedel pijan (0,42 mg/l). Izdali so mu plačilni nalog v višini 600 evrov in osem kazenskih točk, mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo za 24 ur. Naslednjega dne, še pred iztekom izrečene prepovedi in v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto, se je možakar pripeljal na PP Trebnje: da bi prevzel vozniško dovoljenje – in spet je bil pijan (0,40 mg/l). Tokrat so mu avto zasegli in uvedli nov postopek o prekršku.

Koline ukradenega bika

Februarja so šentjernejski policisti v Dobruški vasi opazili osebno vozilo z »okrvavljenim prtljažnikom, v njem pa več kosov mesa, krvave nože ...«. Nekaj metrov stran so našli v folijo zavit večji kos govedi. Takoj so posumili na nezakonit zakol in na pomoč poklicali okrepitve. Najprej so odkrili lokacijo, kjer so osumljenci bika pokončali in kjer so še vedno ležali njegovi ostanki. V nadaljnji preiskavi so prišli še do bližnjega oškodovanca, ki takrat še ni vedel, da mu je nekdo iz hleva odpeljal nesrečno žival. Policisti so tako meso kot avto, ki prav tako pripada lastniku iz okolice Šentjerneja, na veliko ogorčenje vaščanov, zasegli, odpeljali ter uvedli preiskavo.

Usodno se je zaljubila v tujca z naftne ploščadi

Mariborski policisti so aprila obravnavali primer »ljubezenske prevare«, v kateri je 57-letnica v prepričanju, da si prek spleta dopisuje z moškim, zaposlenim na naftni ploščadi v tujini, večkrat nakazala večjo vsoto denarja, skupaj pa dobrih 50.000 evrov. Pazljivo z »zdravniki v tujini, vojaki na mirovni misiji ali nesrečnimi vdovci na naftni ploščadi«, saj za njimi v resnici navadno stojijo pretkani kriminalci, ki tako prek spleta nagovarjajo osamljene ženske.

Pobegle svinje na nabrežju Savinje

Junija se je na Ulici XIV. divizije v Celju prevrnil tovornjak, ki je prevažal okoli 60 prašičev. Nesrečo je povzročil 73-letni tovornjakar sam, ko je pri vožnji skozi krožišče zapeljal na del krožišča ob fontani, zaradi česar se je vozilo prevrnilo in zdrselo proti mostu. Povzročitelj se je lažje poškodoval, dva prašiča pa sta poginila. Nekaj živali je pobegnilo iz vozila in se razbežalo po nabrežju Savinje, kjer pa so jih policisti in gasilci hitro ujeli.

Pijani obtičali: oče, mama in mladoletni sin

Oktobra je 33-letni moški v Semiču vozil po klancu navzdol, zaradi hitrosti izgubil nadzor nad avtom, zapeljal s ceste in tam obtičal. Pijan pa ni bil samo on, temveč tudi njegova partnerica in mladoletni sin. Vsi trije so na policiste tudi kričali, jih žalili in s tem ovirali postopek, tako da so jih policisti pomirili šele z nekoliko tršimi prijemi oziroma »prisilnimi sredstvi«. Trojico so v preteklosti že obravnavali zaradi nedostojnega vedenja in napada na policiste.

Policiste po nesreči pričakal v gostilni

Dan pred nočjo čarovnic je 37-letnik v Kungoti povzročil nesrečo. Potem pa se je kar peš odpravil novim zmagam naproti: v gostilno, kjer so ga prijeli policisti, mu v usta porinili alkotest in ga naposled oglobili.

Pijan iskal samega sebe

V avstrijskem smučarskem središču Bad Kleinkirchheim se je zadnjo nedeljo lanskega leta izgubil slovenski turist. Zaradi izredno nizkih temperatur so Avstrijci v iskanje poslali 60 reševalcev s psi. Po sedmih urah iskanja in prečesavanja območja pa se je pogrešani do enot, sicer močno opit, sprehodil kar sam in se pridružil iskanju samega sebe. Potem je razložil, da se je na poti v diskoteko izgubil, nato pa zavetje poiskal v bližnjem lokalu. Zaradi opitosti so ga pridržali, a ga hitro spustili na prostost.