Škofja Loka

Vlomilec dvakrat ukradel denar, tretjič ni našel plena?

G.G.
25. 12. 2022, 11.32
Posodobljeno: 25. 12. 2022, 11.36
Deli članek:

Nepridipravi so svojo aktivnost povečali v četrtek popoldne v Škofji Loki. Je šlo le za enega vlomilca?

Profimedia
Fotografija je simbolična

Policisti so zabeležili tri vlome v hiše med 17. in 20. uro. V prvo je amoralni vohljač za tujimi dobrinami vstopil skozi balkonska vrata. V hiši je pograbil za denarnico in vzel gotovino, kolikor jo je pač bilo. O vsoti gorenjski policisti ne poročajo. V drugo hišo je storilec, ni znano, ali je mogoče šlo za isto osebo, smuknil skozi okno in spet so mu zadišali bankovci v denarnici. V tretje pa je vlomil skozi balkonska vrata, a ni ničesar vzel. Ga je nenadoma prevzelo predbožično vzdušje? To bo lahko natvezil policistom in sodniku. Seveda, ob pogoju, da ga odkrijejo in pridržijo.

Še nekaj napotkov policije, ki dobro pozna navade tatičev in drugih dolgoprstih fičfiričev. 

Storilci opazujejo hiše in navade stanovalcev. "V prazničnih dneh vlamljajo največkrat med 17. in 20. uro, ko ste odsotni od doma, bodisi zaradi nakupov po trgovinah, obiskov pri prijateljih, sprehodih, itd. Pred odhodom od doma zato poskrbite, da hiša ne bo dajala videza, da v njej ni nikogar. Storilci iz stanovanjskih
hiš izvršujejo tatvine denarja in nakita, zato svetujemo, da doma ne hranite večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsi, ki bi postali žrtev vloma, nas takoj pokličite na številko 113. Do prihoda policistov ne vstopajte v notranjost, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja," svetujejo policisti.