Preživel

9-letnemu fantu petarda odtrgala osem prstov, ostala sta mu le palca

R.T.
22. 12. 2022, 14.28
Posodobljeno: 22. 12. 2022, 14.33
Deli članek:

Kljub opozarjanju na nevarnost igračkanja s petardami, se še vedno pripetijo hude nezgode. 9-letnemu dečku iz Zagreba je okoli 19. ure v sredo v rokah eksplodirala petarda.

Bobo
Fotografija je simbolična

Fantič jo je prižgal z vžigalicami, deset centimetrov velika petarda pa je eskplodirala, ko jo je še držal v roku. Hudo poškodovanega fanta so včeraj zvečer odpeljali v zagrebški klinični center, kjer so mu kirurgi poskušali rešiti roki. Operacija je skupaj trajala kar deset ur, bila pa je delno uspešna. Fant je preživel, življenje pa bo nadaljeval brez osmih prstov, ostala sta mu le palca, poroča spletni portal Index.

»Prosim, če opozorite javnost. To se dogaja vsako leto. Otrok bi lahko umrl,« je na današnji tiskovni konferenci dejal pomočnik direktorja KBC Zagreb Milivoj Novak, ki je povedal, da bi lahko deček tudi umrl. »Če bi videli fotografije, bi izgubili apetit,« je dodal Novak.

Kirurg Anko Antabak je povedal, da je operacija trajala dvakrat po pet ur, mogoče pa bodo potrebni še kakšni posegi. »Zdaj smo lahko veseli, da je fant preživel,« je o resnosti poškodbe dodal Antabak, saj so bile zaradi dima in ognja ogroženo njegove dihalne poti.

S kakšno petardo je rokoval fantič, še ni jasno. Policija še vodi preiskavo.