voznik golfa

Obsedeno stanje v Splitu: iščejo Ivana, ki je zbil policista

R.T.
30. 11. 2022, 18.04
Posodobljeno: 30. 11. 2022, 18.29
Deli članek:

Voznik črnega golfa je zbil policista. Odbilo ga je deset metrov.

PU SD
Ivan Božić

Policist je med redno kontrolo prometa v Splitu v noči na sredo skušal ustaviti črnega golfa. Voznik pa je s hitrostjo približno 70 kilometrov na uro trčil vanj, da ga je odneslo deset metrov stran. Hudo poškodovani 20-letnik je končal v splitskem kliničnem centru, za voznikom pa se je izgubila vsaka sled.

Stanje policista naj bi bilo stabilno, se pa se zdravniki na intenzivnem oddelku še vedno borijo za njegovo življenje. Ima namreč hude poškodbe več organov, predvsem v prsnem košu.

Stari znanec policije?

PU splitsko-dalmatinska
Kamere so ujele golfa pobeglega voznika. Policist bo preživel, je pa hudo poškodovan.

Policisti so na lovom za Ivanom Božićem, rojenim leta 1993, ki naj bi sedel za volanom črnega golfa. Tega so pozneje našli v Solinu.

V Splitu je torej obsedeno stanje. Policisti so vzpostavili številne kontrolne točke, na katerih neumorno preverjajo vsako sumljivo vozilo.

Po poročanju hrvaških medijev naj bi tamkajšnja policija dobila prijavo, da se napadalec nahaja v splitski bolnišnici. Hrvaška policija tega še ni potrdila.

So pa vse državljane posvarili, naj se osumljencu, če ga opazijo, ne približujejo. Kot kaže, je hrvaška policija z njim že imela opravka.