Denis Tot

18 let zaporne kazni za uboj rokometaša

R.T.
30. 11. 2022, 14.14
Posodobljeno: 30. 11. 2022, 14.16
Deli članek:

V Skopju se je zaključilo sojenje v primeru brutalnega pretepa hrvaškega rokometaša Denisa Tota.

Facebook
Pokojni Denis Tot

Facebook
Obsojena Klementina Lefkovska in Anđelo Georgievski.

Na kratko obnovimo. V začetku aprila so pred nočnim klubom Privilege v Skopju do smrti pretepli 27-letnega rokometaša Denisa Tota, ki je igral za skopski klub Butel. Makedonska policija je najprej sporočila, da je rokometaš umrl zaradi zastoja srca, zaradi česar so zbudili sum o prikrivanju, saj so v javnost prišli posnetki nadzornih kamer. Takoj zatem so se popravili in potrdili, da je bil pretepen.

Zaradi kaznivega dejanja uboja je bila obtožena trojica. Danes je sodišče razglasilo sodbo. 28-letnega Anđela Georgievskega so obsodili na 18 let zapora, enako so prisodili njegovi pajdašici, 19-letni Klementini Lefkovski. Že na posnetkih nadzornih kamer je bilo vidno, da sta Georgievski in Lefkovska po kratkem sporu na cesti pred klubom pretepla Tota. Udarce je prispeval še tretji, 19-letni Andrej Kostovski, ki bo sedel 16 let.

Georgievski je rojen v Mariboru in naj bi ime tudi slovensko državljanstvo. Leta 2016 je v središču Maribora povzročil prometno nesrečo, ki je slovenskim policistom pomagala pri odkritju, da je povezan tudi z mamilarsko tolpo. Po navedbah hrvaških medijev je bil Georgievski v Skopju vpleten tudi v preprodajo droge.