Izročitev osumljenke

V kovčku, prodanem na dražbi, počivali trupelci otrok. Domnevna lastnica v rokah policije ...

S.R.
29. 11. 2022, 07.44
Posodobljeno: 29. 11. 2022, 09.07
Deli članek:

Južna Koreja je Novi Zelandiji izročila osumljenko za umor dveh otrok. Včeraj zvečer se je na letališču v bližini Seula vkrcala na letalo in odletela v Auckland, kjer jo čaka sojenje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na Novi Zelandiji je avgusta letos odmevala zgodba o najdbi trupelc dveh otrok, ki sta se nahajali v kovčku, prodanem na spletni dražbi.

Glavna osumljenka v primeru je 42-letna ženska, ki je bila sicer rojena v Južni Koreji, a ima novozelandsko državljanstvo. V Južno Korejo se je vrnila leta 2018, južnokorejska policija pa jo je septembra letos, potem ko so novozelandske oblasti za njo razpisale tiralico, aretirala v pristaniškem mestu Ulsan. Včeraj so jo skupaj s »pomembnimi dokazi« predali novozelandskim organom pregona. Ob tem so po poročanju tiskovne agencije AP izrazili upanje, da bo »v okviru pravičnega in temeljitega kazenskega postopka na Novi Zelandiji resnica o primeru, ki je pritegnil pozornost celotnega sveta, razkrita.«

Primer se je na naslovnice svetovnih medijev zavihtel avgusta letos, ko je neka družina v Aucklandu na spletni dražbi kupila grmado zapuščenih stvari, med katerimi sta bila tudi dva kovčka. V enem od njih jih je pričakal grozljiv prizor, trupli dveh otrok, starih med 5 in 10 let. Novozelandska policija je hitro ugotovila, da so se posmrtni ostanki v kovčku nahajali več let. Slednji je najmanj tri ali štiri leta ležal v nekem skladišču v Aucklandu. Zadevna enota v skladišču, v kateri se je vsa ta leta nahajal kovček, je pripadala 42-letnici. Po navedbah južnokorejske policije obstaja velika verjetnost, da je osumljenka mama umrlih otrok.

42-letnica očitano dejanje zanika, kar je javno nakazala včeraj, ko je pred novinarji na letališču zakrita s plaščem dejala, da »tega ni storila.« V spremstvu novozelandskih policistov je že prispela v Auckland, jutri pa jo na sodišču že čaka predobravnavni narok.