Rdeče jezero

FOTO: 200 ribičev povsem nemočnih na ledeni plošči

R.T.
29. 11. 2022, 06.37
Posodobljeno: 29. 11. 2022, 06.39
Deli članek:

Na Rdečem jezeru na severu ameriške zvezne države Minnesota se je včeraj v zagati znašlo približno 200 ribičev.

Beltrami County Sheriff's Office
Obtičali so na ledeni plošči.

Svoje trnke z vabo so z ledu metali v jezero, ko se je ledena plošča nenadoma odlomila, med njimi in kopnem pa se je nenadoma pojavila nova vodna površina. Po navedbah lokalnega šerifovega urada so nemočne ribiče, ki jih je obdajala ledena voda, uspešno rešili.

»Led se je z jugozahodnimi vetrovi nenadoma premaknil in na nekaterih mestih zlomil,« je pojasnil Adam Studniski, ki je na območju eden od večjih ponudnikov ribolova na ledu. Studinski je še dejal, da so ribiči med reševanjem ostali mirni, tovrstnih prizorov pa so na območju že vajeni. V tem letnem času se tu in tam kakšna ledena plošča odlomi. Običajno jih uspejo rešiti s pomočjo posebnih premičnih mostov, ki jih imajo vedno pri roki.

Sezona ribolova na ledu se običajno začne, ko je led na jezeru dovolj čvrst, da stoji na mestu, in njegova debelina presega 10 centimetrov. Sam je sezono začel prejšnji teden, a je po včerajšnji nezgodi ribolov danes ustavljen. Tako bo ostalo, dokler ne bo njegovo osebje ocenilo, da so razmere ustrezne.