Velika Britanija

Petletnica kaznovana z večurno ledeno kopeljo, rešili so jo zdravniki

M.K.
21. 9. 2022, 15.42
Posodobljeno: 21. 9. 2022, 16.09
Deli članek:

Britanka Georgia Newman in njen partner Jordan Michael Kilkenny sta njeno petletno hči zaradi »slabega obnašanja« kaznovala z večurno ledeno kopeljo. Ko je deklica izgubila zavest sta poklicala reševalce, ki so nemočno deklico rešili v zadnjem trenutku. Ob njihovem prihodu je iz dekličinih ust že prihajala pena.

Screenshot/West Yorkshire Police
Mati in njen partner bosta za zapahi preživela več kot tri leta.

V bolnišnici se je njeno stanje še poslabšalo, priklopili so jo na respirator. Zdravniki niso imeli prav veliko upanja, da bo deklica preživela, saj je njena telesna temperatura padla na 25 stopinj Celzija. Eden izmed zdravnikov je dejal, da je bila deklica v takšnem stanju kot da bi bila več ur Severnem morju in da nikoli v svoji karieri ni videl, da bi kdo preživel takšno podhladitev.

Po aretaciji je 29-letna Georgia Newman sprva trdila, da je deklici spodrsnilo, medtem ko je njen 29-letni partner Jordan Michael Kilkenny izjavil, da ne ve, zakaj je deklica hladna. Policijska preiskava je pokazala, da je Kilkenny nekaj ur pred tem na internetu iskal informacije, kaj se se lahko zgodi, če damo otroka v hladno vodo za 45 minut.

Na sodišču sta krivdo priznala. Deklico sta po večurni ledeni kopeli poskušala ogreti šele, ko je prenehala kazati znake življenja, poroča britanski časnik Mirror. Na pomoč sta nato poklicala reševalce, ob njihovem prihodu je bila deklica v nezavesti, iz njenih ust pa je prihajala pena.

»Žrtev je bila od smrti oddaljena le nekaj minut. Z odlaševanjem klica na pomoč ste mislili le na sebe in ne na otroka. Vajina starševska krivda je enaka,« je po poročanju Mirrorja ob razglasitvi sodbe povedal sodnik. Mati je obsodil na tri leta in pol zapora, njen partner pa je dobil dva meseca nižjo zaporno kazen.